Svet
2674 ogledov

V Nemčiji še huje, nov črni mejnik

Covid-19 Profimedia
Nemci so zabeležili novo najvišjo številko glede dnevnih primerov umrlih zaradi covida-19. Danes ustavljajo javno življenje.

V Nemčiji, kjer od danes velja skoraj popolna ustavitev javnega življenja, so zabeležili nov črni mejnik v pandemiji. Za covidom-19 je v zadnjem dnevu umrlo 952 ljudi, kar je največ od začetka epidemije, so sporočili iz inštituta Roberta Kocha (RKI). Potrdili so še 27.728 novih okužb z novim koronavirusom; manjkajo sicer še podatki za Saško.

V Nemčiji so danes začeli veljati še strožji ukrepi za zajezitev koronavirusa, ki bodo v veljavi do 10. januarja. Odprte ostajajo le nujne trgovine, šole so zaprte, omejeno je druženje. Država je delno ugasnila javno življenje že v začetku novembra, ampak ukrepi niso prinesli želenih učinkov. Veliko upanja se sedaj polaga v cepljenje, ki naj bi se v Nemčiji začelo še letos.

Verski obredi dovoljeni

V okviru novih ukrepov so zasebna druženja omejena na svoje in še eno gospodinjstvo, skupaj je lahko največ pet ljudi, pri čemer se upošteva starejše od 14 let. Med božičnimi prazniki bo med 24. in 26. decembrom veljala izjema za srečanja v najožjem družinskem krogu z do štirimi osebami, ki niso del gospodinjstva. Prepoved druženja pa bo veljala za silvestrovo in novoletni dan, prepovedana je tudi prodaja pirotehnike.

Ob upoštevanju zaščitnih ukrepov so še naprej dovoljeni verski obredi. Na drugi strani pa so prepovedali izvajanje večine storitvenih dejavnosti, med njimi so frizerski in kozmetični saloni. Odprte ostajajo nekatere trgovine, kot so tiste z živili in za živali ter lekarne, drogerije, pošte, trafike in prodajalci božičnih drevesc.

Delodajalce še naprošajo, naj v tem času nudijo možnost koriščenja dopusta ali pa omogočijo delo na daljavo. Vlada ob tem še poziva k upoštevanju higienskih predpisov in priporoča namestitev koronske aplikacije.

Jelko Kacin Covid-19 Slovenija Kacin o morebitnem novem zaostrovanju ukrepov covid-19 covid-19 Slovenija Ta regija je trenutno najbolj na udaru

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • TistoPravo 14:37 17.december 2020.

    Kdo "leta", slej ko prej "zlejta" :(

  • Mary_Buchholtz 20:11 16.december 2020.

    Zapustil sem službo in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 USD na uro 0d doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. ... >>>>> www.MagnifyIncome.Com

  • popokatopetl 11:19 16.december 2020.

    To je 11,5 na 100.000 prebivalcev. Mi "zmoremo" trikrat več. Vlada dela!