Svet
16858 ogledov

V strmoglavljenem dronu našli ostanke bombe

dron Zagreb padec Igor Kralj/PIXSELL
Ni šlo za izvidniško letalo ...

Načelnik oddelka vojaške policije Vlado Kovačević je v soboto potrdil, da so našli tudi črno skrinjico letalnika, ki je delno poškodovana. Že takrat je povedal, da del ostankov nakazuje možnost, da je bila na njem eksplozivna naprava.

"Našli smo dele eksplozivne naprave in sledi, ki kažejo, da to ni bilo izvidniško letalo," pa je danes, potem ko so iz kraterja izvlekli velik del letalnika, novinarjem povedal minister Banožić.

Še vedno uganka

"Po analizi bomo lahko povedali, kakšen je namen. Bombo so uporabljali na letalih," je dodal. Potrdil je, da je bil letalnik sovjetske izdelave, še vedno pa ni jasno, ali je prišla z ruske ali ukrajinske strani.

Minister je še poudari, da je območje v okolici kraja strmoglavljenja zdaj varno.

Zaradi izkopavanja ostankov letalnika, ki je do Zagreba z območja Ukrajine priletel preko Romunije in Madžarske, so iz enega od paviljonov bližnjega študentskega doma evakuirali študente.

dron Zagreb padec Teorije Svet Padec drona v Zagrebu. To pravijo Ukrajinci. neznani predmet Zagreb Svet Je to razlog za padec drona v Zagrebu? dron Zagreb padec Hrvaška Svet Kaj je padlo na Zagreb in povzročilo trimetrski krater?
Komentarjev 13
  • Avatar F16
    F16 20:04 14.marec 2022.

    Tudi Mr. Twito ga lahko pričakuje.

  • papak 22:25 13.marec 2022.

    Važno da moramo mi vsi registrirat ubogega DJI drona, najavit let, bognedaj letet v radiju 5 km okol letališča, pazi ovo pazi ono. Potem pa ne vem kolko tonski dron neopaženo letajo nad evropo. Svašta.

  • jakec1575 21:27 13.marec 2022.

    Rusofili se ne zavedajo, da kandidate za vojsko dobis samo iz revnih sosesk. Ameri crpajo priseljence in belske luknje za filanje armije, rusi pa vse vzhodno od moskve za futranje vojaskega stroja s poslusnimi. Ce bi vsi ti ljudje imeli ...prikaži več prihodnost in placo, se ne bi sli vojske. V rusiji je vec prof. Vojske kot nabornikov ze lep cas. In putin mora narod drzat neveden, reven, da ma revirje za kanonfuter armije