Svet
4314 ogledov

Pri sosedih stanje ni ravno rožnato

Okužba maska covid virus Profimedia
Pri naših severnih sosedih v zadnjem dnevu potrdili kar 130 novih okužb z novim koronavirusom.

Na Hrvaškem so od srede zabeležili še 28 okužb z novim koronavirusom, še ena oseba s covidom-19 pa je umrla, je sporočil hrvaški štab civilne zaščite. Večina na novo okuženih je v vukovarsko-sremski županiji, kjer so v preteklih 24 urah okužbo potrdili pri 24 ljudeh, je objavil tamkajšnji štab civilne zaščite.

Včeraj  smo imeli v Sloveniji 15 novih okužb, tri manj kot dan prej. Okužbe razpršene, tokrat v desetih slovenskih občinah, v Cirkulanah potrdili prvi primer nasploh.

Mejni prehod med Hrvaško in Slovenijo meja Zdravje Covid-19: Iz te države smo uvozili največ okužb

Samostan je v karanteni

Precej večje težave imajo v teh dneh Avstrijci, pri naših severnih sosedih so namreč v zadnjem dnevu potrdili kar 130 novih okužb z novim koronavirusom, največ na Dunaju, in sicer 67. Na avstrijskem Koroškem so jih potrdili devet, na avstrijskem Štajerskem pa dve. Doslej so v državi potrdili 21.696 primerov okužbe, 719 bolnikov s covidom-19 je umrlo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Aktivno okuženih je 1381 ljudi. 117 jih potrebuje bolnišnično zdravljenje, od tega jih je 25 na intenzivni negi, kažejo podatki avstrijskih ministrstev za zdravje in notranje zadeve.

Okužbo z novim koronavirusom so potrdili tudi pri menihu benediktinskega samostana v kraju Michaelbeuern na Solnograškem, je potrdil opat Johannes Perkmann. Pri menihu so se v nedeljo pokazali simptomi okužbe, nakar je bil v bližnji bolnišnici pozitiven na testiranju. Kje se je okužil, ni znano, se pa njegovo stanje že izboljšuje, je povedal opat.

Zaradi potrjene okužbe je v karanteni vseh 11 preostalih menihov in negovalka. Vsem menihom in uslužbencem samostana so odvzeli brise, vsi rezultati bodo predvidoma znani še danes. Opat je pojasnil, da rezultate prejema postopoma. "Zaenkrat so vsi negativni," je povedal.

Do nadaljnjega so v samostanu in tamkajšnji župnijski cerkvi odpovedane vse maše, še navaja APA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 22:06 06.avgust 2020.

    In nikoli ni bilo...