Svet
904 ogledov

V ZDA kibernetski napad z zahtevo po odkupnini

Colonial ZDA Epa
V ZDA zaradi kibernetskega napada zaprli največji cevovod ...

V ZDA so morali zaradi kibernetskega napada v celoti zapreti največji cevovod v državi, po katerem iz Teksasa na vzhodno obalo ZDA pošiljajo gorivo za okoli 50 milijonov potrošnikov, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kot so v soboto sporočili iz družbe Colonial Pipeline Company, so bili žrtev izsiljevalskega kibernetskega napada, ki je vključeval zahtevo za plačilo odkupnine.

Jan Oblak Lionel Messi Barcelona Atlético Video Šport Svet vzdihuje: čudežni Oblak preprečil Messijevo potezo leta! Zemlja Svet Opozorila zaradi nevarnega padca 18 tonske rakete na Zemljo

"Da bi omejili grožnjo, ki je začasno ustavila vse operacije cevovoda in prizadela nekatere naše informacijske sisteme, smo izključili določene sisteme," so zapisali. Na pomoč so poklicali zunanje strokovnjake za kibernetsko varnost ter o dogodku obvestili ameriške varnostne organe.

Družba Colonial je največja tovrstna v ZDA, letno prek njene mreže steče okoli 2,5 milijona sodov dizelskega goriva, bencina, goriva za letala in drugih proizvodov iz rafinirane nafte, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.