Svet
11314 ogledov

Velikanski kiks ministrice: Zahtevajo njen odstop

Novoletni ognjemet v Bruslju Profimedias
Nemška obrambna ministrica je požela veliko kritik na račun svoje novoletne čestitke. V posnetku je namreč govorila o vojni v Ukrajini, medtem ko so za njo švigali bučni ognjemeti.

Nemška ministrica za obrambo Christine Lambrecht, članica Socialnih demokratov, je zaradi svojega novoletnega nagovora požela ogromno kritik in nezadovoljstva. V posnetku, ki ga je objavila na svojem Instagram profilu, je namreč govorila o vojni v Ukrajini, medtem ko se je za njo odvijalo novoletno rajanje z glasnim ognjemetom.

Na posnetku je razvidno, kako Christine stoji na berlinski ulici, za njo pa se odvija burno praznovanje. Nemški časnik Bild je njen nagovor označil za poraznega: "Novoletni govor, posnet z mobilnim telefonom in komaj razumljiv zaradi ognjemeta in manjkajočega mikrofona sredi berlinskega pločnika, bi bil za častnega vaškega župana sramoten – za obrambno ministrico države, ki je pa članica Nata, pa je posnetek prava blamaža."

Besede bolj sramotne kot posnetek

"Sredi Evrope divja vojna," je delila ministrica in takoj pojasnila, kaj vojna pomeni zanjo osebno. "V tem času sem pridobila veliko posebnih vtisov in izkušenj. Doživela sem tudi zelo veliko srečanj z zanimivimi ljudmi. Rada bi se vam zahvalila iz dna srca," je povedala v svojem nagovoru.

 

 

Zdi se, kot bi se ministrica zahvalila za rusko invazijo na Ukrajino, ker da ji je "omogočila veliko novih in zanimivih srečanj." Ministrica je tako izgubila večino svoje kredibilnosti in zaupanja, še poroča Bild.

Nemški mediji so njeno vedenje in posnetek označili za "brez posluha", saj ga je objavila medtem, ko je Vladimir Putin nad Ukrajino pošiljal rakete. Časnik Tagesspiegel je v ostrem komentarju z naslovom "Lambrecht ni več sprejemljiva ministrica" zapisal, da je zaradi njenega novoletnega nagovora vojna zvenela kot "vznemirljiva poklicna izkušnja."

Christine Lambrecht | Avtor: Profimedia Profimedia

Zahteva po odstopu

Po objavi posnetka je veliko nemških politikov zahtevalo njen odstop. Serap Güler iz stranke CDU je na svojem Twitter računu objavila poziv kancelrju Olafu Scholzu, kjer se je obregnila ob dejstvo, da je to le eden izmed mnogih spodrsljajev ministrice. "Že dolgo časa se ne gre o zunanjem vplivu ministrice, ampak o našem ugledu v Evropi in svetu. Kdo nas bo sedaj sploh še jemal resno?" je zapisala v svoji objavi, poroča DW.

 

 

Lansko leto je bila ministrica že tarča posmeha, ko je dejala, da bo Nemčija poslala Ukrajini 5.000 čelad, medtem ko je ukrajinska vlada prosila za orožja, da bi se lahko uspešno branila pred rusko invazijo, še poroča Bild.

ljudje Kriza Svet Ne, to niso države tretjega sveta, to je Nemčija. Neverjetna kriza! radiator, ogrevanje, zemeljski plin Svet Evropska komisija prižgala zeleno luč nemškemu terminalu za zemeljski plin frederike Magazin Nemčija: Operno pevko pustila ob cesti umreti, izgovor voznice neverjeten
Komentarjev 3
  • Ender3 14:24 03.januar 2023.

    Tudi Nemčija ni več to, kar se je nekoč predstavljalo. Najmočnejša EU ekonomija počasi prehaja v recesijo in deindustrijalizacijo. Ne ni kriv Putin marveč proameriška politika.

  • Avatar zoo
    zoo 10:39 03.januar 2023.

    Nemcem se počasi svita, da jih tile peljejo v maloro, kakorkoli obrneš.

  • Toma 09:24 03.januar 2023.

    Pa Pume, 100% nemški šrot!?