Svet
4620 ogledov

Video: Policist ga je udarjal s palico, protestnik pa stal kot kip

Reševalni pas/Twitter
Nočni protesti proti policijskemu nasilju v Portlandu v zvezni državi Oregon potekajo vse od smrti temnopoltega Georgea Floyda med aretacijo konec maja. Na spletu se je pojavil posnetek protestnika, za katerega se sprašujejo ali je narejen iz jekla?

V Portlandu v ZDA potekajo eni najbolj gorečih protestov. Protestniki so tako trdovratni, da jih je Zvezna policija z neoznačenimi vozili nasilno aretirala in jih priprla brez pojasnila.

Novice: Informativni program RTV Slovenija zapušča še en znan obraz Janša na TV Slovenija Pred RTV-jem protesti proti vladi in ukinitvi Tarče

Številni vladi očitajo, da so Zvezne oblasti izbrale Portland za izvajanje svojih taktik zastraševanja, da bi prebivalce Portlanda odvrnile od protestiranja proti policijskemu nasilju in podpore gibanju Črna življenja štejejo.

Protesti v ZDA Zaostrovanje Svet Amerika na nogah. Med protesti ustreljena dva policista.

Do ravnanja zveznih policistov je bila kritična tudi predsednica predstavniškega doma ameriškega kongresa, demokratka Nancy Pelosi. "Pretekli mesec je vlada uporabila solzivec proti mirnim protestnikom v Washingtonu. Zdaj pa video posnetki kažejo ugrabitve protestnikov v neoznačena vozila v Portlandu," je zapisala v izjavi. To je podpisal tudi kongresnik iz Portlanda Earl Blumenauer. Obljubila sta hitro posredovanje predstavniškega doma, da bi ustavili "očitno zlorabo pooblastil".

Protesti v ZDA V Ameriki vre! Šport Na protestih sodelovali tudi številni NBA zvezdniki

Na spletu so objavljeni tudi številni posnetki policijskega nasilja med protestniki, med katerimi izstopa posnetek, na katerem policisti s palicami in solzivcem pretepajo protestnika, ki pa ga udarci ne pokončajo. Snemalec se sprašuje, ali je protestnik narejen iz jekla?
 

Komentarjev 3
  • tlacan 08:46 20.julij 2020.

    Bedaki, zanesljivo ste komunisti - zamaskirani v desničarje.

  • gregor51 21:08 19.julij 2020.

    ma goveda ..namesto pendreka bi dobil gumijasto kuglo v glavo pa mir..hitro bi se ulegel

  • ode 19:56 19.julij 2020.

    Tisti, ki je po babje nekako udrihal po protestniku, oz., po njegovem nahrbtniku, zanesljivo ni bil policaj ampak baba v policajski preobleki. Pravi policaj bi ga z enim udarcem poslal v enoletno komo.