Svet
6764 ogledov

Visok ruski politik Ukrajinkam: "Poslane boste na klanje!"

Ukrajina ženske Profimedia
Morija v Ukrajini se je prevesila v sedmi mesec. V konflikt je vključenih vse več ljudi in število bi se v naslednjih tednih lahko še povečalo.

Ruska invazija na Ukrajina traja že 194 dni. Nedavno so branilci zagnali protiofenzivo na jugu države, medtem ko napadalci nadaljujejo z osvajanjem vzhodnega dela.

Ukrajinske sile so osvobodile vas Visokopilja v južni regiji Herson, je v nedeljo sporočil namestnik vodje urada ukrajinskega predsednika Kirilo Timošenko in objavil fotografije izobešenih ukrajinskih zastav. Po poročanju medijev naj bi ukrajinske enote znova zavzele tudi vas Ozerne v regiji Doneck.

Jedrska elektrarna v Zaporožju Ukrajina Svet To so ugotovili strokovnjaki za nuklearno energijo v Zaporožju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob tem v svojem rednem nagovoru ponoči poudaril, da se ukrajinske zastave vse pogosteje vračajo v kraje, kamor spadajo, in dodal, da v državi ni več prostora za okupatorje.

Glavni osi ruskega napredovanja na vzhodu sta v smeri mest Bahmut in Avdijivka, je danes sporočilo britansko ministrstvo za obrambo.

Predsednik ruske dume Vjačeslav Volodin je v izjavi o operacijah v Ukrajini tamkajšnjim ženskam sporočil, da bi bilo za njih bolje, da zapustijo državo.

"Vse dokler lahko Ukrajinke zapustijo državo, bi morale izkoristiti to možnost. Sicer bodo vpoklicane v sklopu splošne mobilizacije in poslane na klanje," je Volodin zapisal na Telegramu.

"Washington in Bruselj zahtevata, da Zelenski bije boj do zadnjega Ukrajinca. Za njih so ženske samo potrošni material," je nadaljeval Volodin in poudaril, da je so v tujini tudi žene ukrajinskega predsednika in "ukrajinskih oligarhov".

Komentarjev 2
  • kapibara1 11:33 05.september 2022.

    Med tem pa drogiranec zeleni: https://t.me/OpenUkraine/25350?fbclid=IwAR1JSyt1wI5EiRN2D5PsqW2lmBsX-LcNl2SYId7i8ROibP2t33KPZ1ZUBjk - ( zadostuje gogle prevajanje)