Svet
7727 ogledov

"Vlak gre! Daj v prvo!" Voznika varuje policija.

Nesreča vlaka in avtobusa, Niš Epa
Po Srbiji odmeva nesreča avtobusa, na katerem so bili večinoma šolarji. Vlak ga je dobesedno presekal na pol.

"Vlak gre, vlak gre! Daj v prvo!" To so vzkliki groze, ki so jih potniki avtobusa vzklikali vozniku le nekaj sekund pred tem, ko je ob 7.30 prišlo do hude prometne nesreče na železniškem prehodu v bližini Niša.

Avtobus podjetja Niš ekspres je bil dobesedno prepolovljen; umrlo je pet ljudi, med njimi dva najstnika, poškodovanih je še 27 ljudi, od tega sta dva 16-letnika v kritičnem stanju.

Glede na izpovedi potnikov, ki jih objavljajo srbski portali, je voznik avtobusa v blažji klanec krenil s tretje brzine, zaradi česar se je avtobus komaj premikal. Potniki so mu vzklikali, naj da v prvo brzino, da bo progo prečkal čim prej.

Glede na druga pričevanja so potniki nekaj sekund pred trkom opazili, da se jim približuje vlak, očitno so slutili, da bo prišlo do nesreče. Vozniku so kričali, da gre vlak, da bodo trčili.

Trk je bil neizbežen. Direktor policije Vladimir Rebić je v izjavi za javost povedal, da je do nesreče najverjetneje prišlo zaradi voznika avtobusa.

Tragično Svet Grozljiva nesreča v Srbiji: Vlak prepolovil avtobus, trije mrtvi, tudi dojenček

Nesreča vlaka in avtobusa, Niš | Avtor: Epa Epa

Povsod je bila kri

Po nesreči je za Novosti izjavo podal 16-letni Dimitrije Jovanović, ki je bil v času nesreče na zadnjih sedežih. "Nič nisem videl, le čutil sem udarec. Avtobus se je preklal na pol. Šel sem ven. Ljudje so jokali, povsod naokrog je bilo polno krvi."

Njegov oče Miodrag je povedal, da se na tem prehodu vsaj enkrat na leto zgodi huda prometna nesreča. "Izpostavljali smo, da naj postavijo rampe, da se prehod zavaruje. Vedno govorijo, bomo, bomo, zgodi pa se nič. Že štiri leta."

Policisti jokali

Solze, strah, groza so preplavili na desetine meščanov, katerih najbližji so bili po trku prepeljani v urgentni center Nikšičkega kliničnega centra. Vse zaposlene so izredno poklicali, naj pridejo v službo.

V bolnišnici je vladalo pravcato izredno stanje, saj so prišli številni meščani, sorodniki tistih, ki so potovali z avtobusom, in poizvedovali po njihovem stanju.

"Prizor je tako grozljiv, da tudi policisti jokajo, ko pomagajo pri odstranjevanju posledic nesreče," je za Jugmedio povedal eden izmed očividcev.

Za jutri so na območju Niša razglasili dan žalovanja.

Nesreča vlaka in avtobusa, Niš | Avtor: Epa Epa

Voznik je bil, poudarjajo, spočit

Po nesreči policija varuje ravno tako poškodovanega voznika avtobusa. Z njegeovega matičnega podjetja, Niš ekspresa, so v izjavi za javnost poudarili, da je bil spočit. Včerajšnjo izmeno je končal ob 16.45, današnjo začel ob 6.25. Gre za voznika z izkjušnjami petih let in devet mesecev.

V omenjenem podjetju so še poudarili, da je bil avtobus tehnično brezhiben.

Nesreča vlaka in avtobusa, Niš | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Meganlasa
    Meganlasa 22:55 21.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top