Svet
8890 ogledov

Vojna mornarica potrdila obstoj "neznanih" letečih predmetov

NLP PrtScr YouTube
Posnetki ne bi smeli priti v javnost.

Nedavno objavljeni posnetki, na katerih so vidni neznani leteči predmeti, so avtentični, je za revijo Time potrdil tiskovni predstavnik mornarice Joseph Gradisher. Kot je pojasnil, predmete na posnetku obravnavajo kot neidentificirane pojave v zraku. 

Gradisher ni želel ugibati, za kakšne predmete gre. Pojasnil pa je, da gre običajno za povsem vsakdanje predmete, kot so droni in ne za vesoljska plovila. "Od pojava dronov in kvadrokopterjev se je število takšnih dogodkov povečalo," je pojasnil. 

Decembra 2017 in marca 2018 sta New York Times in To the Stars Academy of Arts and Science objavila tri videoposnetke, na katerih so neznani leteči predmeti.  

Prvi posnetek, znan kot "posnetek GIMBAL", prikazuje srečanje vojaškega reaktivca in neidentificiranega predmeta pri San Diegu. Posnetek je New York Times predstavil v okviru zgodbe o posebnem oddelku ameriške vojske, ki se ukvarja z odkrivanje groženj v zraku. Gradisher je za Time pojasnil, da mornarica aktivno preiskuje vse tri primere, saj takšni vpadi neidentificiranih plovil predstavljajo tveganje za pilote. 

Maja je Times objavil druge posnetke, za katere pa Gradisher trdi, da niso bili namenjeni za objavo v javnosti. Posnetek iz leta 2004 je z javnostjo delil eden od članov posadke, kako pa sta v javnost prišla druga dva posnetka, še ne vedo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.