Svet
54691 ogledov

Vreme: Ena najhladnejših zim v zadnjih 30 letih

Sneg
Klimatski strokovnjaki opozarjajo.

Glede na napovedi klimatskih strokovnjakov Veliko Britanijo letos čaka tako imenovana Zver z vzhoda, oziroma ena najbolj hladnih zim v zadnjih 30 letih, poroča Independent.

Strokovnjaki, ki se ukvarjajo z dolgorčnimi vremenskimi napovedmi menijo, da bodo januarja in februarja temperature na britanskem otoku precej nižje od povprečja. "Januar in februar 2020 bi bila lahko najbolj hladna v zadnjih 30 letih in 23. najbolj hladna od leta 1953," piše v dolgoročni napovedi.

Med študijo, na podlagi katere temelji dolgoročna napoved, so strokovnjaki analizirai temperaturo morja in vremenske pojave nad severnim Atlantikom. Ledeni val, ki so ga britanski mediji poimenovali Zver z vzhoda, je lansko leto prinesel velike količine snega in leda, pri čemer so temperature na Škotskem padle na -14 stopinj Celzija.

Zaradi posledic vremenskih razmer, ki so že lani odstopale od povprečja, je umrlo sedemnajst ljudi, med njimi tudi sedemletna deklica.

Independent dolgoročno napoved sklene z upanjem klimatologov, da bodo njihove napovedi pomagale, da se bodo ljudje pravočasno pripravili na veliko verjetnost zelo hladne zime.

Kako pa pri nas?

Za naše kraje dolgoročne vremenske napovedi za zimo, ki je pred nami, še niso znane. Accuweather je pred časom objavil napoved za letošnjo jesen, po kateri naj bi bila pred nami obdobja pogostih padavin. Podrobneje o tem preberite na tej povezavi.

Jesen Pripravite se! Svet Vreme: AccuWeather napoveduje takšno jesen

AccuWeather jesen | Avtor: Accuweather Accuweather

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Tupamaros 13:17 14.september 2019.

    Podporniki globalnega segrevanja že zbirajo drva. Ona švedska smrklja pa na čelu komandira.

  • miho 08:50 12.september 2019.

    Uravnotežilo se bo - po seriji nadpovprečno toplih zim bo prišla serija nadpovprečno hladnih zim. Na dolgi rok pa sledi uravnoteženje. Morda ta dolgi rok ni 30 let, je pa morda 60 ali 120 let... V tako dolgem obdobju se ...prikaži več pa res vidi, kakšno je podnebje, ne pa v prekratkem obdobju, o katerem poročajo "vremenski strokovnjaki", ko govorijo o globalnem segrevanju.

  • marsal 17:32 11.september 2019.

    žurnal ima najbolj naivne in neumne , verjetno najslabše plačane sodelavce ( ki se imajo za novinarje ) v Balkanski tvorbi Sloveniji !!!