Svet
2796 ogledov

Vreme terjalo smrtno žrtev

Dež
Razglasili tudi izredne razmere.

V morju pri Njivicah na otoku Krku so našli truplo 66-letnika, ki je včeraj padel v morje, ko je med neurjem poskusil stopiti na plovilo.
Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo je vest danes potrdilo. Navedli so, da je moški v zelo slabem vremenu poskusil vstopiti na plovilo, a je padel v morje. Kmalu potem so reševalci našli tudi njegovo truplo.

Po neurju, ki je od nedelje do včraj divjalo na Hrvaškem, se zdaj borijo z naraslimi rekami, zlasti na območju Karlovca in Hrvatske Kostajnice. Potem ko sta včeraj reki Mrežnica in Korana poplavili približno 20 stanovanjskih hiš pri Dugi Resi in Karlovcu, so danes pripadniki civilne zaščite potrdili, da je voda minulo noč vdrla tudi v kleti v nekaj stanovanjskih hišah v Hrvatski Kostajnici. Narašča tudi reka Sava pri Jasenovcu.

Hrvaško ministrstvo za obrambo je pripravilo tudi vojaške enote kot pomoč v boju proti poplavam, a zaenkrat ni bilo potrebe po posredovanju.

Poplave | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Oblačno vreme oblaki pretežno Spet sneg Slovenija Vreme: Novo glede vremenskih odstopanj

Izredne razmere

V Bosni in Hercegovini se večina rek umirja, čeprav obstaja nevarnost poplav na območju Prijedora, ker se nekatere manjše reke ne morje izliti v reko Sano zaradi njene visoke gladine, je poročala beograjska tiskovna agencija Tanjug. Kot dodaja, pričakujejo, da se bodo razmere kmalu umirile, saj se gladina Sane počasi znižuje.

Radiotelevizija Republike Srbske je poročala, da je reka Jošavka poplavila dele nekaterih prometnic pri Čelincu nedaleč Banjaluke. Na tem območju so poplavljene tudi kmetijske površine. Poplavljeni so tudi deli cest pri Prijedoru, Jajcu in Modriči. V Banjaluki so odpravili izredno stanje, potem ko sta se občutno znižali gladini rek Vrbas in Vrbanja.

Dež 10 dni Slovenija To kaže računska simulacija glede vremena

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice