Svet
9261 ogledov

Vreme že spet kaže svojo moč

nevihta strela Profimedia
Številni se bojijo, kaj sledi.

Lombardijo na severu Italije je danes prizadelo silovito neurje z močnimi padavinami, vetrom in strelami. Gre za del ciklona, ki se pomika proti jugu države in naj bi že zvečer prinesel številne vremenske nevšečnosti tudi v drugih italijanskih deželah.

Razmere so bile najhujše na območju med kraji Monza, Seregno in Rho na širšem območju Milana, kjer je pihal izredno močan veter. Z območja, tudi iz Milana, poročajo o odkritih strehah in težavah v prometu tramvajev, saj so na njegovo omrežje padale veje.

Zaradi poškodb na progi je bil začasno ustavljen promet na železniški progi med Milanom in Alessandrio, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Nevihte in obilno deževje se od večernih ur obetajo tudi v drugih delih Italije, vključno z Ligurijo, Piemontom in Furlanijo-Julijsko krajino.

Slabo vreme, kot je znano, prihaja tudi nad naše kraje. "Glavnina padavin bo padla v razmeroma kratkem času (nekaj urah) ob krajevnih nalivih. V več delih države bo verjetno hitro naraščanje posameznih hudourniških vodotokov in manjših rek ter poplavljanje padavinske in zaledne vode," je o ponedeljkovem poslabšanju vremena agencija za okolje danes objavila na Facebooku. 

O razmerah, kot jih pričakujejo, bodo jutri ob 11. uri pripravili tiskovno konferenco. O opozorilih boste prebrali tudi na našem portalu. 

Dežnik Vreme Slovenija Takšen udarec vremena nas čaka prihodnji teden. Znane podrobnosti Svet Na Hrvaškem rdeči alarm

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bobubob 08:27 27.avgust 2023.

    'Stroka' spet kaže svojo moč......plebs pa nemoč oz. pišmeuharstvo. https://apps.dtic.mil/sti/citations/ADA333462