Svet
12802 ogledov

Vučićevi tabloidi močno napadli Putina. "Zabil nam je nož v hrbet"

Vladimir Putin Epa
Naslovnice srbskih medijev, blizu predsedniku Vučiću, danes močno kritizirajo ruskega predsednika Putina.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na nedavnem sestanku z generalnim sekretarjem Organizacije združenih narodov Antoniem Guterresom izjavil, da sta regiji Doneck in Lugansk postali neodvisni po "analogiji z odločitvijo mednarodnega sodišča o situaciji na Kosovu". 

Srbski Telegraf tako piše, da je Putin zabil nož v hrbet Srbiji. "A tako, bratje Rusi?" se sprašujejo v podnaslovu. "Goli interes," piše Kurir in dodaja, da Putin s svojo ikzjavo ščiti interese Rusije v Donecku in Lugansku, pri tem pa pozablja na pozicijo Srbije na Kosovu. 

Srbski mediji | Avtor:

Alo navaja, da zaradi Putinove izjave slavijo v Prištini, v Zagrebu in Srajevu, Blic pa se sprašuje, ali niso Srbi kot narod preveč prisegali na ruskega predsednika. Dodaja še, da Putin zaradi svoje vojne pozablja na Srbe in Kosovo. 

Srbski mediji | Avtor:
Nafta sod istockphoto podvojili prihodke Svet Kljub sankcijam Rusija z energenti služi ogromno

Guterres je na sestanku sircer ruskemu predsedniku dejal, da je invazija na Ukrajino v popolnem nasprotju z ustavo in statutom ZN. Ob tem je izrazil tudi globoko zaskrbljenost zaradi humanitarnih razmer, podobno kot že pred tem v današnjem večurnem pogovoru z ruskim zunanjim ministrom Sergejem Lavrovom.

Putin pa je odvrnil, da Guterresovo zaskrbljenost popolnoma razume, vendar je pri tem dodal, da za aktualne nemire v Ukrajini krivi državni udar, ki je leta 2014 privedel do strmoglavljenja tedanjega proruskega predsednika Viktorja Janukoviča.

Putin se je sicer "načeloma strinjal" s sodelovanjem ZN in Mednarodnega odbora Rdečega križa pri evakuaciji civilistov iz jeklarne Azovstal, so po navedbah BBC še sporočili Združeni narodi. "Sledili bodo nadaljnji pogovori z Uradom ZN za usklajevanje humanitarnih zadev in ruskim obrambnim ministrstvom," je dodal tiskovni predstavnik ZN Stephane Dujarric.

Volodimir Zelenski Svet Zelenski: Vse to Rusija uporablja kot orožje Vladimir Putin Rusija Svet Nova huda zaušnica Putinu. Priletela je iz vrst njegovih bankirjev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 14
  • PaPajapopi 19:05 28.april 2022.

    https://www.youtube.com/watch?v=IDigdCQ5upc

  • Avatar Leon
    Leon 18:49 28.april 2022.

    Vućic je srbski trgovec z orožjem podobno kot neki Ivan iz Koruptanije .

  • Toma 18:39 28.april 2022.

    TOOOOOOOOOOO!!! Jebeni rusoRITolizci so dobili svoje!!! Najlepša novica letos. Kje je sedaj oni RITolizec z rdečim nosom? Mala Srbija je dobila po pi.ki!