Svet
3235 ogledov

Vzgojiteljica zastrupila otroke

Poškodovan vrtec v Črnomlju Vlada RS
Otrokom je v kašice dajala strup.

V kitajski pokrajini Henan so prijeli vzgojiteljico vrtca, ki naj bi zastrupila 23 otrok; v hrano jim je dodajala nitrite, poroča BBC.

Po informacijah lokalnih medijev so bile žrtve zastrupitve otroci, ki so jih starši zaupali v varstvo vrtca v mestu Jiaozuou. Oboleli so potem, ko so v sredo v vrtcu pojedli kašo za otroke.

Enega izmed otrok še vedno zdravijo, sedem jih je v bolnišnici ostalo na opazovanju, so potrdile lokalne oblasti. Ostalih 15 otrok je že v domači oskrbi.

Policija preiskava primera je pokazala, da je vzgojiteljica otrokom v kašico dodala nitrite, snovi, ki so lahko kancerogene, med drugim uporabljajo za izdelavo gnojil. Konzumiranje nitritov v večjih količinah lahko privede do hitrejšega uripanja srca, glavobola, bruhanja, celo smrtik.

Eden izmed staršev je za kitajski državni medij Global Times povedal, da so ga v sredo klicali iz vrtca češ da njegov otrok bruha in da se je onesvestil. Ko je oče prišel v vrtec, je bil otrok še vedno brez zavesti.

Bruhali so tudi ostali otroci; z rešilci so jih odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da so bili zastrupljeni. Policija je vzgojiteljico priplra, postopek zoper njo še poteka.

Cepljenje Sankcije Zdravje Necepljeni otroci izključeni iz vrtca slabost, slabo počutje, glavobol Svet Ženska umrla po zastrupitvi s hrano

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.