Svet
2853 ogledov

Z mercedesom pristal sredi pokopališča

nesreča mercedes PrtScr Twitter Mark Reddie
Voznik je pristal v bolnišnici. Uničenih je najmanj petnajst nagrobnikov.

Nesreča se je zgodila sredi noči, ko je moški zapeljal skozi zid, ki obdaja pokopališče v predmestju Sydneyja. Voznika so zaradi poškodb trebuha in obraza odpeljali v bolnišnico. Njegovo stanje naj bi bilo stabilno. 

Moški je najverjetneje vozil pod vplivom alkohola. Policija čaka na rezultate krvnih preiskav, saj je moški zavrnil testiranje na kraju dogodka. 

Avto je z veliko hitrostjo trčil v zid in pristal na strehi pet metrov od zidu na pokopališču. Pri tem je poškodoval petnajst nagrobnih spomenikov, med katerimi je tudi nagrobnik iz leta 1924. Policijski inšpektor Michael Merrett pričakuje, da bodo stroški obnove poškodovanih nagrobnikov visoki. "Nekateri grobovi so zelo stari," je dejal za sbs.com.au. 

Policija še preiskuje, kaj točno se je dogajalo in ali je nesreči botrovala zgolj velika hitrost. "Imeli smo veliko srečo, da se je to zgodilo ponoči, ko v bližini ni bili ljudi," je dejala Merrett in dodal, da je čez dneva na tem območju zelo gost promet. 

Vozilo so s pokopališča odstranili s pomočjo dvigala. "Voznik je imel zelo veliko srečo, da je ostal živ," so dejali policisti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice