Svet
888 ogledov

Z veliko večino podprli obvezno cepljenje proti covidu-19

Omikron cepljenje testiranje Profimedia
Za je glasovalo 137 poslancev, 33 jih je bilo proti.

Avstrijski parlament je danes z veliko večino podprl obvezno cepljenje proti covidu-19. Za je glasovalo 137 poslancev, 33 jih je bilo proti. Obvezno cepljenje so podprli poslanci vladajoče koalicije, med opozicijskimi socialdemokrati in Neosom so bili proti posamezni poslanci, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Obvezno cepljenje proti covidu-19 bo v Avstriji od februarja obvezno za vse, ki so starejši od 18 let in imajo stalno ali začasno prebivališče v tej državi. Do sredine marca je predvideno prehodno obdobje brez kazni, sicer je predvidena globa do 3600 evrov.

Obvezno cepljenje ne bo veljalo za nosečnice, tiste, ki se ne smejo cepiti zaradi zdravstvenih razlogov, ter za prebolevnike po covidu-19 šest mesecev po preboleli bolezni.

Pričakovano je bila razprava v avstrijskem parlamentu pred glasovanjem precej čustvena. Avstrijski parlament je nocoj tudi sprejel spremembe zakona o protikoronskih ukrepih.

dezurni@styria-media.si

cepljenje Študija Zdravje Ženske poročajo, da cepljenje vpliva na menstruacijo
Komentarjev 5
  • DasAuto 13:14 22.januar 2022.

    Eni sprejnejo obvezno cepljenje, drugi pa razmišljajo o opustitvi vseh ukrepov... kam gre ta svet...

  • Avatar MS
    MS 11:01 21.januar 2022.

    Avstrijski parlament je danes z veliko večino podprl obvezno cepljenje proti covidu-19. Za je glasovalo 137 poslancev, 33 jih je bilo proti. ===> Preseneča rezultat ki kaže da je tudi v Avstriji kar 24 % populacije ki jim je znanost ...prikaži večt "tabula rasa" in zato z lahkoto naseda teorijam zarote! Glede glasnosti in agresivnosti naših antivaxerjev se da sklepati da jih je v Sloveniji bistveno več! Disperzija neumnosti očitno ni enakomerno razporejena!

  • Ender3 21:17 20.januar 2022.

    Počakajmo, jutri bo nov dan. Tako vroča juha se ne bo jedla, brez opeklin. Upam le, da ne bodo tragične. Sicer pa ima oblast ljudstvo, tudi v Austriji.