Svet
31 ogledov

Za Castra varščina v višini 8 milijonov

Ariel Castro Cleveland ugrabitev
1/3
EPA
Ariel Castro, ki je obtožen ugrabitve in posilstva treh deklet, je danes s sklonjeno glavo stopil pred sodnika.

Nekdanji voznik avtobusa Ariel Castro se je danes na sodišču pojavil s sklonjeno glavo in brez besed poslušal obtožnico proti njemu; kako je deset let v ujetništvu zadrževal, mučil in posiljeval Amando Berry, Gino DeJesus, Michelle Knight, v ujetništvu pa je imel tudi Amandino šestletno hčerko Jocelyn, ki se je rodila v ujetništvu. Castro se ni zagovarjal, ko je sodnik odredil dva milijona dolarjev varščine za vsako obtožnico, oziroma zločin; obtožen je treh posilstev in treh ugrabitev. S tem so zagotovili, da bo ostal za rešetkami.

Tožilec Brian Murphy je pojasnil, da je bil Castrov zločin premišljen, njegov dom pa je spominjal na zapor. "Danes se bo situacija obrnila, gospod Castro je na poti k ujetništvu," je dodal. Njegova zagovornica Kathleen DeMetz pa je prosila, da ga v celici ves čas nadzorujejo zaradi morebitnega poskusa samomora.

Na sodišču sta bila tudi Arielova brata 54-letni Pedro in 50-letni Onil, ki pa jima zapor ne grozi in bosta po zaslišanju svobodna. "Ničesar ni, na podlagi česar bi lahko trdili, da sta bila vpletena ali seznanjena s tem, kar se je dogajalo v hiši. Našli nismo nobenega dokaza, ki bi ju lahko povezal z zločinom," je dejal namestnik načelnika clevelandske policije Ed Tomba.

Žrtev še več?

Tik preden se je pojavil na sodišču, pa je v medije prišla vest, da naj bi Castro ugrabil še vsaj eno žrtev. To je razkrila ena od žrtev, Michelle Knight, ki je dodala, da je bila pred leti v hiši ujeta še ena ženska, ki pa je kasneje izginila. Dodala je, da ne ve natačno, koliko žrtev je še bilo, saj jih je ugrabitelj zaklepal v ločene sobe. Ta informacija bi lahko dala upanje družini Ashley Summer, ki je julija 2007 pri 14 letih izginila v isti soseski. Sprva so bili prepričani, da je pobegnila, a kasneje je FBI sporočil, da je morda ugrabljena, leta 2009 pa so jo celo povezovali z izginotjem Michelle, Amande in Gine.

Razkrite grozljive skrivnosti

Ob tem pa na dan prihaja še več skrivnosti iz Castrove hiše. Kot poroča britanski Daily Mail, naj bi Amanda šestletno hčerko, ki se je rodila v ujetništvu, rodila v napihljivem bazenu. Viri blizu policije so še izdali, da je ugrabitelj žrtve udarjal po trebuhu, če so zanosile, saj je hotel, da bi splavile. Da bi jih imel pod kontrolo, jih je s pomočjo psiholoških igric "treniral", da ne bi pobegnile. V njegovi hiši so našli tudi verige in vrvi, ki so visele s stropa, s katerimi jih je v prvih letih zadrževal v sobah. Policisti so ob tem razkrili, da je vsaj eno dekle z vrvmi in verigami na steno priklenil tako, da je bila videti kot trofeja. V vrata njihovih sob je izrezal manjše odprtine, skozi katere jim je pošiljal hrano.

Dekleta je le redko spuščal ven. Občasno jih je spustil na vrt, kjer so se morale sprehajati privezane na povodec kot psi, obdajala pa jih je visoka ograja, da sosedje ne bi videli, kaj se dogaja. Castro se je včasih tudi pretvarjal, da je šel iz hiše, da bi tako videl, ali je katera hotela pobegniti, nato pa jih je pretepel.

Komentarjev 2
  • reider 22:27 14.maj 2013.

    res je-je že mrtev!

  • Žurnalček 19:20 09.maj 2013.

    Tega bodo , ko bo obsojen , če ne na smrt , likvidirali sami zaporniki !