Svet
16139 ogledov

Za dve kavi in vodo plačal 43 evrov

kava Benetke Lavena
Gosta je ob pogledu na znesek na račun skoraj kap.

Juan Carlos Bustamente si bo za zmeraj zapomnil obisk Benetk. Na Markovem trgu si je v eni od tamkajšnjih kavarn privoščil kavo in jo drago plačal. Naročil je dve kavi in dve vodi v steklenički, za kar je plačal 43 evrov. Za en espresso je odštel 11,50 evra in za 0,25 l stekleničko vode 10 evrov. 

Besni Čilenec je na družbenem omrežju delil svoj bes. "Ne vem, kaj vi mislite, ampak 43 evrov za dve kavi in dve steklenički vode!". Njegova objava se je razširila kot blisk. Številni komentatorji so se strinjali z njim, da gre za krajo. 

A oglasili so se tudi predstavniki kavarne, ki jo je obiskal, in dejal, da je plačal več, ker je sedel na pred kavarno na Markovem trgu. "Ljudje so nejevoljni, ko dobijo račun, ker ne poslušajo, ko jim izročimo meni, čeprav je na njem jasno napisano, da so cene višje, če sedite pred kavarno. Samo odmahnejo z roko in postanejo nejevoljni, če vztrajamo," je dejal predstavnik kavarne. "Če želijo samo kavo, jo lahko pri točilnem pultu dobijo za 1.25 evra. Če želijo sedeti na prostem in uživati v glasbi orkestra, gledati stolp in baziliko, potem plačajo za povsem drugačno izkušnjo." 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Žurnalček 08:49 09.avgust 2018.

    Da ne boste mislili , da je bilo pred 35 leti kaj drugače ! V ceni ni bilo nobene razlike , razlika je bila samo v temu , da nam ni natakar sploh vrnil "drobiža " in je bila cena ...prikaži več polnih 50€ . Sam asreča , da nas je v drugi restavraciji natakar vrgel iz lokala , ker mu je ravno tisti hip prišla skupina Amerikancev in ni bilo prostora za vse njih ! Še dobro , pitaj boga kolk nam bi računal špagete in pijačo !

  • Avatar Leon
    Leon 17:57 08.avgust 2018.

    Visoke cene so edini način ,da se znebijo nadležnih turistov ,ki jih omejujejo vsakodnevno .Enako je v vsej Toskani -San Gimignano,Cinque Terre,Firence , Fiesole ....................meščani so talci v svojih domovih .

  • matermila 11:00 08.avgust 2018.

    Pogled na baziliko in stolp 15€ po glavi,ob kavi.Brez kave zastonj.Ni problema.