Svet
13601 ogledov

Zadar: Prevaral turiste, a tega ni pričakoval

Zadar Profimedias
V hrvaški javnosti se je zaradi tega primera dvignilo veliko prahu.

V Zadru je javnost zagnala vik in krik zaradi računa za taksi prevoz, ki je za vsega 13 kilometrov znašal skoraj 800 kun oziroma dobrih sto evrov. Taksist je takšen račun izstavil britanskim turistom, napisal ga je na tako imenovani paragonski blok, ki niti ne bi smel biti več v uporabi.

Zgodba je vendarle dobila neverjeten in srečen konec. Lastnik apartmaja, pri katerem sta spala mlada Britanca, se je v želji, da bi spral madež s hrvaškega turizma, odločil, da jima zadnjo noč v apartmaju ne bo računal, poleg tega jima je vrnil denar, ki sta ga odštela za taksi.

"Povedala sta mi, da sta bila praktično okradena," je za portal Dnevnik.hr povedal lastnik apartmaja Saša. Dodal je, da ga je postalo sram, da se je želel vdreti v zemljo. "Če vam povem po pravici, nisem niti našel besed." Britanca sta mu pokazala na roko napisan račun.

Kot še piše portal Dnevnik.hr, paragonski bloki ne bi smeli biti več v uporabi, a očitno ti - sploh v primeru tujcev, ki se v tuji valuti ne znajdejo najbolje - še pridejo prav.

Hrvaška Zanimivo Popotnik Na Hrvaškem prvi takšen vodič

Primer lastnika apartmaja v Zadru, ki se očitno zelo dobro zaveda, kako pomembna je izkušnja vsakega turista, je sprožil val dobrote na spletu. Javili so se še nekateri drugi, ki so Britancema ponudili brezplačen prevoz do letališča, da bi tako Hrvaško zagotovo zapustila s pozitivnim vtisom.

"To so storili iz preprostega razloga, da dobita vtis o Zadru kot pozitivnem mestu, kjer so doma pošteni ljudje, ki profesionalno opravljajo svoje delo ter da niso vsi prevaranti in lopovi," je še dodal lastnik apartmaja.

japonke Turizem Svet Hrvati prepovedali nošenje japonk Hrvaška obala Več boste plačali Slovenija Poletje se še začelo ni, pa so Hrvati že udarili po turistih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • sam50 11:31 02.julij 2019.

    Lijepa naša....

  • kapibara 10:06 21.junij 2019.

    Hrvat pa še taksist- je ni večje štale.. Ja no, JE: 2 hrvata- pa taksista..

  • jakec1575 09:40 21.junij 2019.

    S taksisti je tako. Ali naj starta s posteno ceno, kot jo ima zapisano na vratih ali pa se zmenis za fiksni znesek in je to to. Osebno sem za prvo, Vzemite veliko firmo, ker tam delajo po reglcih. Kjerkoli ...prikaži več na svetu. In ne usedi se v crni taxi. kjer imajo uber, vzemi uber.