Svet
7 ogledov

Zahtevajo dokaze o pričanju Paravinje

Iskanje Antonije Bilić. Davor Javorović / Pixsell
Družina izginule Antonije Bilić zahteva dokaze o pričanju Dragana Paravinje, ki zdaj trdi, da je v noči izginotja 17-letnice spal. Preiskovalci še vedno niso izključili možnosti, da je 8. junija Paravinja truplo Antonije odvrgel drugam in ne čez most v reko Krko, kot je dejal policiji.

Družina Bilić je prek svojega odvetnika Vinka Ljubičića na Okrožno sodišče v Šibeniku vložila zahtevo za vpogled v dokaze pričanja Dragana Paravinje, osumljenega za umor in poskus posilstva 17-letne Antonije Bilić, ki jo pogrešajo že več kot en mesec.

"Zahtevamo ožigosano izjavo s sodišča. Branja v časopisih, kaj je rekel Paravinja, imamo dovolj, saj se njegove izjave spreminjajo iz dneva v dan. Trdi nekaj, potem pa to zanika. Radi bi izvedeli, kaj je dejansko povedal," je dejala Ana Bilić, Antonijina sestra. Neuradno pa naj družini ne bi mogli pokazati dokazov, saj bi bili lahko sestri Bilić kot morebitni priči v navzkrižju interesov, poroča Vecernji.hr.

"Nismo priče v obravnavi Dragana Paravinje, smo oškodovanci, zato ne razumemo, kako bi lahko to škodilo primeru. Za zdaj nam niso onemogočili vpogleda v spis, če pa se bo to zgodilo, bomo obvestili javnost," je še dejala Ana Bilić. Končno besedo bo imel preiskovalni sodnik, ki je zadolžen za preiskavo zoper osumljenega voznika tovornjaka. Spomnimo, hrvaški forenziki so ugotovili, da je pogrešana Antonija bila v tovornjaku, ki ga je peljal Paravinja, saj so v kabini našli sledi njene krvi in nekaj njenih las.

Ministri o izročitvi Paravinje

O morebitni izročitvi Paravinje Hrvaški naj bi danes razpravljali tudi pravosodni ministri BiH, Hrvaške in Srbije, pa poroča HRT. A izročitev bi lahko naletela na oviro, saj je Paravinja obtožen v BiH, želijo pa ga tudi v Srbiji, kjer je osumljen posilstva.

Paravinja je sicer zanikal umor Bilićeve pred odvetnico Milano Bulić v priporu v vzhodnem Sarajevu, potem ko se je v sredo v Sokolcu v BiH ob začetku sojenja proti njemu za poskus posilstva leta 2002 izrekel za nedolžnega.

Bulićeva, ki brani 43-letnega Paravinjo po službeni dolžnosti, je dejala, da je njen klient povedal, da so ga pretepli v Banjaluki in je zaradi tega priznal umor Bilićeve. "Svetovala sem mu, naj se oglasi pri zdravniku v zaporu, da bi potem zdravnik predstavil izvide," je dejala Bulićeva.

Tudi hrvaški policisti so od prvega pogovora s Paravinjo dvomili v resničnost njegovega pričevanja, da je umoril Bilićevo, vendar pa so po njegovih izjavah od prejšnjega tedna vsak dan z več kot sto ljudmi iskali sledi za Bilićevo na širšem območju reke Krke v zaledju Šibenika.

Sledi za pogrešano najstnico za zdaj niso našli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.