Svet
22 ogledov

Vojska: Trupla morda sploh ni

Hrvaška policija. Hrvoje Jelavić / Pixsell
Pogrešano 17-letno Antonijo Bilić trenutno išče okoli 200 ljudi, v Đurđevcu, kjer je Paravinja natovarjal tovornjak, pa so našli majico in mobitel, ki bi lahko bila Antonijina. V petek so se po štirih dneh s Hrvaške domov vrnili tudi potapljači Slovenske vojske in policije, ki so sodelovali v iskalni akciji.

Iz zelo zanesljivih virov blizu policije so okoli 14. ure za 24sata zanikali, da so pri Đurđevcu našli mobitel in majico Antonije Bilić, poroča hrvaški portal. Dragan Paravinja naj bi bil v Đurđevcu dan pred izginotjem 17-letnice, torej 6. junija, njegov tovornjak pa so v tem kraju vnovič videli 9. junija, a za volanom naj ne bi bil Paravinja.

Paravinja, ki je priznal umor 17-letnice, se je na poti v Dalmacijo ustavil tudi v Đurđevcu, kjer so v enem od smetnjakov našli majico in dele mobilnega telefona, ki bi lahko bili last pogrešane Antonije Bilić, so dopoldne poročali hrvaški mediji. Po pisanju Jutarnjega lista naj bi bil Paravinja dva dni po izginotju dekleta med nakladanjem tovora v podjetju menda "zelo živčen". Preden je odšel iz Đurđevca, naj bi pošteno očistil svoj tovornjak in v bližnji smetnjak odvrgel "odpadke", so navajali hrvaški mediji.

"Vsak dan najdemo veliko predmetov, ki jih pokažemo družinskim članom ali pa pošljemo na analizo. Ta majica in mobilni telefon sta le delček izmed mnogih predmetov, ki jih preverjamo vsak dan," je pojasnil načelnik šibeniško-kninske policijske uprave Ivica Kostanić.

Območje reke Krke in okoliških jezer, kjer naj bi Paravinja, kot je dejal sam, odvrgel Antonijino truplo, že osmi dan vsak dan prečesava okoli 200 ljudi. Policija še vedno preiskuje Brljansko jezero in jezera v bližini Knina ter območje ceste D-1 od Pisanih jezer do Sinja, strugo reke Orašnice in Krke od Knina do Brljana. Na terenu je največ policistov, pa tudi hrvaški vojaki, gasilci in gorski reševalci s službenimi psi.

Naši potapljači: "Trupla v jezeru morda sploh ni"

Pri iskanju Antonije se je hrvaškim kolegom minuli teden priključilo tudi osem potapljačev 430. mornariškega diviziona Slovenske vojske in potapljač slovenske policije, ki so na pomoč priskočili s sonarjem za pregled rečnega dna.

"Vstali smo ob 6. uri, pojedli zajtrk, imeli sestanek o načrtu iskanja in po tem šli na teren. Ta je bil dejansko zelo zahteven, ponekod težko dostopen, na nekaterih delih jezera nismo mogli pluti in smo opremo ter čolne premikali ročno," je v pogovoru za naš portal dejal poročnik fregate Miran Balažic.

Slovenski pomorščaki so v hrvaški iskalni akciji uporabili 48-kilogramski vlečni sonar, ki zazna predmete v vodi in v čoln prek računalnika sporoča podatke, a trupla domnevno umorjene Antonije z njim niso našli. "Žal trupla nismo našli, kar se mi osebno zdi zelo čudno in lahko morda pomeni le eno - da trupla tam sploh ni," je dejal Balažic. 

S hrvaškimi kolegi so sicer odlično sodelovali, je še poudaril Balažic, nudili so jim vso podporo in na pomoč bi, če bi jo vnovič potrebovali, odšli brez pomisleka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.