Svet
9 ogledov

"Zame je mrtev"

Tako so Yanezovi sorodniki raztrgali plakate z dobrodošlico. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Čilski rudarji kot drugorazredne hollywoodske zvezde: bolj kot izjemna rešitev v ospredju podrobnosti njihovega zasebnega življenja.

Mediji so vse bolj posvečeni v skrivnosti zasebnega življenja 33 rešenih čilskih rudarjev. Tako odmeva zaplet okoli zabave, ki so jo želeli prirediti za Claudia Yaneza.

Snidenje po 69 dneh ujetosti pod zemljo bi moralo biti toplo in prisrčno, vendar pa so odnosi zaledeneli, še predenj so se sešli.

Yanezova družina je ob njegovi vrnitvi domov načrtovala veliko ulično zabavo. 34-letni rudar pa je prepričan, da bi morala čast organizacije zabave pripasti njegovi dolgoletni partnerici Cristini, ki jo je v času ujetosti v rudniku tudi zaprosil. Yanezovo sorodstvo je bilo besno, potrgali so plakate z napisi. „Radi te imamo Claudio“ in „Dobrodošel doma“. Njegova sestra Jennifer Navarrete naj bi celo dejala, da je zanjo mrtev, potem ko naj bi on dejal, da „nima družine“.

Sprt z očetom
Družinske težave ima tudi Florencio Avalos, ki so ga iz rudnika potegnili prvega. Pred zrušenjem rudnika z očetom Alonsom nista govorila, kljub temu pa je ta v času sinovega ujetništva dal številne intervjuje. Oče in sin sta se sestala v bolnišnici, Florencijeva soproga Monica pa naj bi bila še vedno zelo razburjena in naj bi ovirala pripravo velikega družinskega slavja.

Še naprej morajo počivati
V bolnišnici sta ostala le še dva rudarja, ostale so izpustili domov. Psiholog Alberto Iturra, ki je rudarje spremljal v času ujetništva, opozarja, naj bodo družine potrpežljive z rudarji: „Utrpeli so veliko stresa, morajo počivati. Ne sprašujte jih, ne pritiskajte na njih ali jih utrujajte, saj se bodo odzvali le še z večjo utrujenostjo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.