Svet
2411 ogledov

Zaradi žaljivega zapisa na Facebooku denarna kazen

slovenija 11.11.09 facebook na delovnem mestu, oseba na racunalniku pregleduje s Saša Despot
Sodišče mu je naložilo plačilo globe in odškodnine.

Sodišče v italijanski Gorici je razsodilo v primeru ovadbe, ki so jo prostovoljke goriške nadškofijske Karitas vložile zoper Franca Hasseka, občinskega svetnika iz vrst stranke Forza Italia, poroča Primorski dnevnik. 

Hassek je pred tremi leti na Facebooku zapisal, da beguncem pomagajo izključno samske ženske. Pri tem se je spraševal, ali jih bolj kot nudenje pomoči zanimajo spolni odnosi. 

Sodišče je njegovo izjavo označilo za žaljivo, zato so ga obsodili na plačilo globe in odškodnine. Poravnati bo moral 3000 evrov globe. Štirim prostovoljkam bo moral plačati še vsaki po 1000 evrov odškodnine. Kriti pa bo moral še približno tri tisoč evrov sodnih stroškov. Hassek se na sklep še lahko pritoži.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • semseprijavilsamozato 22:50 13.junij 2018.

    V Novi Gorici se je med tem tudi zaključilo sojenje in sicer skupini ljudi ki je prala denar, silila ženske v prostitucijo ipd...govora je o 2.5 mio opranih €. Sodišče jim je naložilo plačilo kazni ki je nižja od tiste ...prikaži več navedene v tem članku... Ne da podpiram nestrpnost ampak res...bravo sodstvo! Tile iz Nove Gorice so sigurno manj nevarni in zaslužijo nižjo kazen... /sarkazem