Svet
326 ogledov

Zelenski Ukrajince opozoril pred mrzlo zimo: "Varčujte z elektriko"

Volodimir Zelenski Epa
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je po srečanju s predstavniki energetskih podjetij državljane Ukrajine opozoril, da se je treba pripraviti na vse možne scenarije pred prihajajočo zimo. Izpostavil je morebitne težave z električno energijo, saj da bodo Rusi še naprej napadali objekte za proizvodnjo energije.

Na državljane Ukrajine je Volodomir Zelenski apeliral, naj varčujejo z električno energijo od 7. ure zjutraj. Kot je še pojasnil ukrajinski predsednik – besede katerega prenaša The Moscow Times – se tamkajšnja vlada trudi, da bi vzpostavila mobilne zaloge električne energije za kritično infrastrukturo, mesta in vasi. 

Da je stanje, kar se tiče oskrbe električne energije v Ukrajini resno, je opozoril tudi župan Kijeva Vitalij Kličko. Ta je prebivalce glavnega mesta Ukrajine pozval k temu, da naj ne vklapljajo velikih porabnikov električne energije. "Tudi majhno varčevanje in zmanjšanje porabe električne energije v vsakem domu bo pomagalo stabilizirati nacionalni energijski sistem," je sporočil Kličko. 

Rusi začeli z evakuacijo Hersona, Kijev jo označuje za propagando

Medtem so Rusi že začeli z evakuacijo štirih mest ob reki Dneper, med drugim tudi prvo osvojenega mesta s strani ruske vojske ob začetku invazije – Hersona. Kot je razvidno iz fotografij, se po ulicah Hersona vije dolga kolona ljudi, ki s kovčki v rokah čakajo na evakuacijo. Ta bo, po besedah ruskih oblasti, trajala šest dni, saj v bližnji prihodnosti zaradi ukrajinske protiofenzive pričakujejo bitko za Herson. 

Sergej Surovikin Rusi se umikajo Svet Velika ruska operacija: evakuacija 60.000 civilistov Hersona

"Ljudje čakajo na trajekt, da se odpravijo na začasne namestitvene centre," je eden od prostovoljcev povedal za proruski medij Mash. Kot piše The Moscow Times imajo potem evakuirani možnost, da ostanejo na drugem bregu reke Dneper (ukrajinsko: Dnipro) ali pa odpotujejo kam drugam. 

Kijev policija dron Nova taktika Svet Svetovalec Zelenskega priznal: "Rusi našli odgovor, sledijo težki meseci"

Kijev je medtem evakuacijo Hersona že označil za "propagandni šov" ruskih oblasti. "Rusi skušajo prestrašiti prebivalce Hersona z lažnimi sporočili o obstreljevanju mesta z naše vojske in tako uprizarjajo propagandi šov z evakuacijo," je na Telegramu sporočil Andrij Jermak, vodja kabineta ukrajinskega predsednika Zelenskega. 

Komentarjev 12
  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 15:43 21.oktober 2022.

    Slava Rusiji

  • janči 15:56 20.oktober 2022.

    Škoda, da tega goblina nihče ne utiša.

  • jozicamurn 12:33 20.oktober 2022.

    Zima bo mrzla in dolga pravi Phill iz Pensilvanije, ki je videl svojo senco. Kmalu ne bo kaj varčevati, ker elektrike več ne bo, no ne skrbite Ukrajinci, zahvalite se vašemu Vogue pozerju in bogatašu židu zelenskemu ter vašemu mižanju ...prikaži več pri zločinih azov-aidar čokoladne mafije nad Rusi in pro-Rusi torej proti vašim lastnim državljanom. Ukrajinci, sami ste si krivi in nihče drug, kaj pa verjamete zahodnim bolanim strukturam nato, ki bodo šli nad Ruse do zadnjega Ukrajinca. Zabiti ste kot noč.