Svet
14771 ogledov

Zelo zaskrbljujoče novice z Japonske

Tokio Epa
Zaznali so novi, doslej še neznani, novi sev SARS-CoV-2.

Japonske oblasti so danes potrdile, da so štirje ljudje, ki so iz Brazilije dopotovali v Tokio, okužene z novim sevom novega koronavirusa. Četverica je 2. januarja pristala na letalušču Haneda, potem ko so nekaj časa preživeli v karanteni na letališču, so testi pri vseh štirih pokazali okužbo z novim koronavirusom. 

Takaji Wakita, vodja Nacionalnega inštituta za nalezljive bolezni, je povedal, da se sev, s katerim so okuženi, razlikuje od tistega, ki se že širi v Veliki Britaniji in v Južnoafriški republiki. Dodal je, da za zdaj nimajo dokazov, ali je ta novi sev pri svojem širjenju bolj uspešen, povzema Deutsche Welle. 

Eden izmed četverice potnikov, ki je v svojih štiridesetih letih, je bil hospitaliziran, saj je imel težave z dihanjem. Ženska v svojih 30-tih letih je imela glavobole in bolečine v grlu, najstnik pa je dobil povišano telesno temperaturo. 

Japonski premier Yoshihide Suga je sicer v četrtek za Tokio razglasil izredne razmere zaradi pandemije, ki bodo v veljavi mesec dni. "Razmere so zelo resne," je posvarila guvernerka Tokia Yuriko Koike. Na novinarski konferenci je še opozorila pred napolnjenimi vlaki in pozvala podjetja, naj do 70 odstotkov zmanjšajo število ljudi v pisarnah.

Tokio | Avtor: Epa Epa

Ukrepi ob izrednih razmerah bodo sicer manj strožji kot veljajo na primer v Evropi, kjer so številne države popolnoma ustavile javno življenje.

V restavracijah in barih po 19. uri ne bodo smeli točiti alkohola, zapreti pa se bodo morali ob 20. uri. Vlada prebivalce poziva, naj se izogibajo nenujnim odhodom od doma po 20. uri, podjetja pa, naj v čim večji meri omogočijo delo od doma. Šole bodo še naprej odprte, javnih dogodkov pa se bo lahko udeležilo največ 5000 obiskovalcev.

Tokio | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • cenili 00:40 11.januar 2021.

    www︎.︎Domeser︆.︆com - odličen projekt za odrrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • jakec1575 20:53 10.januar 2021.

    Japonci morajo kar paziti, pri tej gostoti poselitve.