Svet
2001 ogledov

Zli duhovi so mu naročili, da mamo ubije in jo poje

Nasilje Shutterstock
33-letnik, ki je ubil in delno pojedel svojo mamo, danes pred preiskovalnim sodnikom. Kanibalizem v teh prostorih izjemno redek, pravi poznani psiholog.

V Bosanski Krupi v Bosni in Hercegovini je pred dnevi 33-letni moški s sekiro pokončal svojo mamo. Njeno truplo je razsekal, z njega jedel meso, ostanke pa na več mestih v okolici hiše zakopal.

V Sarajevu se je nato sam predal policistom in jim povedal, kaj se je zgodilo. Povedal je, da so se mu pred očmi pojavili štirje zlobni duhovi, ki so ga navedli k dejanju, piše Dnevni avaz. Moškega so danes privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Primer močno odmeva v Bosni in Hercegovini, za medije ga je pokomentiral Čedomir Novaković, v državi poznani psihiater z dolgoletno prakso. Povedal je, da se še nikoli v karieri ni srečal s podobnim primerom.

Zloraba Svet Obglavil žensko in jo začel jesti

"Kanibalizem je v teh prostorih izjemno redek, v konkretnem primeru je do njega najverjetneje prišlo zaradi močnih halucinacij. Nikoli v svoji karieri se še nisem srečal niti s približno tako krutim primerom, kot je ta," je povedal Novaković.

Povedal je, da stroka za takšne zločine ponuja več možnih pojasnil, eden od teh je ta, da je storilec že dlje časa trpel zaradi psihološke motnje. "V naši kulturi smo nagnjeni k temu, da se psihične težave skriva, na koncu pa izbruhne. Drugi faktor bi lahko bil tudi vpliv halucinogenih sredstev, ki izzivajo psihoze in ki lahko povzročajo veliko nasilje."

Za Dnevni avaz je psiholog komentiral še, da bi v konkretnem primeru lahko šlo za preveliko ljubezen do mame. "V patoloških primerih je lahko izzvano nasprotno čustvo, lahko da se prevelika ljubezen pretvori v sovraštvo in potrebo po maščevanju."

Moškega bo pregledal izvedenec psihiatrične stroke; od njegovih ugotovitev je v veliki meri odvisna usoda 33-letnika.

Zapor ljudožerstvo Svet Zapor za nemškega ljudožerskega policista

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.