Svet
64 ogledov

Znamenje? Papeževa goloba napadla vran in galeb

papež Frančišek angelus golobi napad galeba in vrana
1/7
Reuters
Med papeževim tradicionalnim nedeljskim angelusom sta deček in deklica spustila bela goloba, ki sta ju nato napadla vran in galeb.

Papež Frančišek je v Vatikanu tokrat molil za mirno razrešitev krize v Ukrajini in pozval k pomiritvi strasti. Med slovesnostjo sta iz Apostolske palače poletela tudi dva bela goloba, ki sta ju iz rok spustila deček in deklica, tokratna Argentinčeva spremljevalca.

Gesto, posvečeno upanju za mir, pa sta prekinila vran in galeb, ki sta brž napadla oba goloba. Na desettisoče ljudi na Trgu Svetega Petra je nato opazovalo, kako je golob, napaden s strani svojega morskega "bratranca", stežka ubežal napadu.

Drugega je napadla vrana in ga v zraku kljuvala. Kakšen je bil razplet "ptičje bitke", ni bilo moč opaziti, saj so živali poletele iz hrama katolicizma.

Vedno pozitiven simbol

Vsaka religija je seveda prepredena z bogato simboliko. Beli golob je v svetu simbol miru in upanja. V krščanstvu se uporablja za upodabljanje Sv. Duha, posebno vlogo pa ima tudi v zgodbi o Noetovi barki, kjer je prinašal novice o novem začetku.

V krščanstvu, in torej tudi katolicizmu, je golob lahko sinonim tudi za druge, predvsem pozitivne pojme, tako da z vidika simbolike napad črnega vrana in galeba težko pomenita kaj dobrega - ne za Ukrajino, ne za ostali svet. Če seveda verjamete v znamenja "z neba".

Komentarjev 8
  • JackD 12:08 27.januar 2014.

    Ni res! V zgodbi o Noetovi barki nastopata tako vran, kot beli golob. Najprej Noe spusti vrana, a se ta ne vrne. Nato spusti še goloba, ki prinese tisto oljčno vejico.

  • Tago Mago 11:30 27.januar 2014.

    Kar se tiče Slovenije je katastrofa že dolgo tu.Oropana in ponižana državica,katere nič krivi državljani,ki morajo preko slabe banke(bankomat nevrnjenih lopovskih kreditov) plačevati tudi avanture vrhov RKC v Sloveniji.

  • kapibara 11:15 27.januar 2014.

    Takoj k spovedi, nekaj očenašov zmolt, pa bosta dobila odvezo...