Svet
10421 ogledov

Znano, zakaj je bil Macron po pogovoru s Putinom tako zaskrbljen

Macron Epa
Britanski Daily Mail je na podlagi pogovora z virom iz francoske vlade razkril, zakaj je bil francoski predsednik Emanuel Macron tako zaskrbljen po pogovoru z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Vladimir Putin naj bi Emanuelu Macronu dejal, da so jedrske bombe, ki so vodile do kapitulacije Japonske in zaznamovale konec druge svetovne vojne, pokazale, da "za zmago ni treba napadati velikih mest".

jedrska elektrarna Zaporožje Svet Tveganje za jedrsko nesrečo je povsem realno

S tem je Putin je po navedbah diplomatskih virov razburil zahodne voditelje. Eksplozije v Hirošimi in Nagasakiju so ubile med 129 in 226 tisoč ljudi, od tega večinoma civilistov. Japonska se je zaveznikom predala 15. avgusta, šest dni po tem, ko je bila na Nagasaki odvržena jedrska bomba.

Ruski bombniki blizu meje s Finsko in Norveško Satelitski posnetki Svet Putinova zadnja poteza za nov strah v Evropi

Sergej Surovikin Vladimir Putin | Avtor: Epa Sergej Surovikin in Vladimir Putin. Epa

"Macron je bil zelo razburjen. Zvenelo je kot namig, da bi Putin v vzhodni Ukrajini lahko sprožil taktično jedrsko orožje in pustil Kijev nedotaknjen. Zdi se, da je to smisel njegovih groženj," vir iz francoske vlade navaja Daily Mail. "Predsednika sta nedvomno razpravljala o nevarnosti uporabe jedrskega orožja. Putin želi prenesti sporočilo, da so vse možnosti na mizi. V skladu z rusko doktrino v zvezi z jedrskim orožjem," je dodal.

Mariupolj Ukrajina vojna Slovenija "Evropa se je znašla na šahovnici med velikimi silami"

To ni blef

Ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu je varnostna služba sporočila, da obstaja zelo veliko tveganje, da bi Rusija lahko uporabila taktično jedrsko orožje. Sam Putin je nedavno posvaril, da bodo ruske sile zagotovo uporabile vsa razpoložljiva sredstva, če bodo ogrozile 'celovitost' ruskega ozemlja, in dodal: "To ni blef."' Macron je v intervjuju 12. oktobra dejal, da Francija ne bo uporabila jedrskega orožja kot odgovor na ruski jedrski napad na Ukrajino. "Francija ima jedrsko doktrino, ki temelji na vitalnih interesih države, ki so jasno opredeljeni. To ne bi bilo vprašanje, če bi prišlo do jedrskega balističnega napada v Ukrajini ali v regiji," je dejal Macron.

Rusija vojaška vaja Zaskrbljujoče Svet Rusija:"Namerno podpihujejo to temo"

Macron se je z Zelenskim nazadnje pogovarjal v torek, ko se je strinjal, da bo pomagal okrepiti ukrajinsko zračno obrambo. Zadnji objavljeni telefonski pogovor med francoskim predsednikom in Putinom je bil 11. septembra, ko je Macron "zahteval premirje v Ukrajini ter ponovno vzpostavitev suverenosti in ozemeljske celovitosti Ukrajine". Razkritje komentarjev o Hirošimi in Nagasakiju je prišlo na površje potem, ko je Putin opozoril prebivalce ukrajinskega mesta Herson, naj zapustijo mesto, ali pa se soočijo s prisilno deportacijo na ozemlje pod ruskim nadzorom.

Komentarjev 16
  • Kmodri 13:52 07.november 2022.

    Kdaj KGBjevec še ni lagal?!

  • Avatar pantani
    pantani 07:30 07.november 2022.

    Bla,bla,bla...podpihovanje zahoda do onemoglosti!!!

  • janči 17:02 06.november 2022.

    V kakšne nečedne posle vse je vpletena ta Ukrajina in kaj vse se je tam dogajalo v podzemnih laboratorijih najbrž vejo ameriški in evropski voditelji. Zato pa so tako zaskrbljeni, ker, če bo prišla resnica na plan, bo marsikaterega zmanjkalo.