Svet
5002 ogledov

Znova v policijsko uro

covid-19 Profimedia
Stanje je več kot zaskrbljujoče.

Španski regiji Katalonija in Valencija sta v ponedeljek sprejeli nove ukrepe za omejitev širjenja novega koronavirus. V Kataloniji bodo med drugim druženje na javnih in zasebnih površinah omejili na deset ljudi. Valencija medtem znova uvaja policijsko uro v več mestih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Podatki so več kot zaskrbljujoči, v resnici so zelo, zelo slabi," je v ponedeljek povedal katalonski minister za zdravje Josep Maria Argimon.

V Kataloniji bodo poleg druženja omejili tudi delovanje lokalov, saj se morajo vse javne aktivnosti končati malo po polnoči. Valencija uvaja policijsko uro med 1. in 6. uro zjutraj v 32 mestih, med drugim v prestolnici Valencia, ter omejuje druženja na šest ljudi.

V Španiji se soočajo s hitrim in opaznim porastom števila okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 14 dneh so na 100.000 prebivalcev potrdili 368 primerov. Zadnji val je prizadel predvsem mlajše, ki niso cepljeni. Število hospitalizacij narašča bolj počasi, medtem ko ne beležijo večjega števila smrti. Doslej so proti covidu najmanj enkrat cepili 59 odstotkov prebivalstva, 45 odstotkov pa jih je precepljenih.

Covid-19 samo za cepljene Svet Evropska komisija obsodila zaostrovanje ukrepov na Malti Koncert, zabava, ples, žur Maturanti Slovenija Namesto v karanteno na počitnice na Hrvaško

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 3
  • ico8 11:23 13.julij 2021.

    Aha, za par dni sranja in pijanscine na suuuuper dopustu, boste sedaj pac par mesecev pod kljucem. IDIIIIIIOOOOOTI!!!!!!!!

  • bugmenot 10:08 13.julij 2021.

    Število hospitalizacij narašča bolj počasi, smrti je malo, oni pa bi kar policijsko uro. Pa dajte no? Se že vsem meša ali kaj?

  • lada 09:47 13.julij 2021.

    Katalonija v policijsko uro, biki pa fraj in se gonit - to je krivica !