Uporabno
739 ogledov

Ste pripravljeni na novo avanturo?

Svet križarjenj
1/13
Svet križarjenj
Veter v laseh, prijeten občutek soli na koži, v daljavi zlat sončni zahod – potovanje s križarko ima številne prednosti, med njimi seveda tudi prijetne večere na ladji, ko lahko spočijete telo in glavo.

Si želite odklop od stresnega vsakdana, čim manj skrbi in čim več nepozabljivih doživetij? Na dopustu radi obiščete več krajev in niste nekdo, ki bi lahko ležal samo na plaži. Bi se izognili mučni gneči na cesti in neštetim poletom? Potem je križarjenje za vas prava izbira.

Predstavili smo vam že deset razlogov zakaj se morate nujno odločiti za križarjenje. Sedaj vas želimo še pripraviti na potovanje s križarko, saj smo prepričani, da se boste kaj kmalu odpravili na vaše prvo, drugo ali tretje križarjenje.

Križarka Promo Uporabno Deset razlogov, zakaj se odločiti za križarjenje

Načrtujte, a ne preveč

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj
Že pred križarjenjem preverite, kaj vse je vključeno v ceno paketa. Pogosto že vsebuje različne izlete na obalo obiskanih destinacij, kot tudi nekaj zabavnega programa, predstav in animacij. Ponudnika križarjenja ali agencijo povprašajte o dodatni ponudbi, tudi o morebitnih športnih aktivnostih, dodatnih izletih na obalo in posebnih ponudbah. Če se raje odpravite na potep sami, se pozanimajte o zanimivostih in aktivnostih tudi na križarki, ne le na spletu in v priročnikih. Osebje na križarki je destinacijo po vseh verjetnosti že obiskalo in vam bo z veseljem svetovalo.

Izberite kabino z oknom ali balkonom, če želite uživati ob pogledu na jutranje sonce. Imate težave z morsko boleznijo? Izberite notranjo kabino, kjer ne boste tako močno čutili premikanja ladje.

Ne pozabite pa tudi na spontanost. Na križarki boste lahko obiskali številne aktivnosti, od zabavnih večernih predstav do športnih animacij, bazena in fitnesa. Prepustite se toku in izkoristite prav vse možnosti, ki se vam ponudijo. Z novimi znanci obiščite predstavo, z najdražjim se sprostite ob masaži, poskusite več različnih restavracij in eksotične jedi, svojo najdražjo odpeljite na večerjo ob sončnem zahodu – in vse to na "vaši" križarki.

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

Bodite pripravljeni

Kaj je lahko lepšega, kot pozimi zbežati v tople kraje. Odpravite se na potep po Dubaju, na Daljni vzhod ali Južno Ameriko in pozabite na mraz in sneg. Domači vam bodo prav gotovo zavidali. Glede na destinacijo, na katero se odpravljate, v kovček pospravite primerne obleke. Če se odpravljate v tople kraje je najbolje, da nekaj poletnih oblek pripravite kar v ročno prtljago. Tako se boste lahko takoj ob prihodu v svojo plavajočo "sobo" preoblekli v primerne obleke. Včasih se lahko zgodi, da vaša prtljage priroma do vas z malo zamude. Naj vam v tem času ne bo po nepotrebnem vroče ali nelagodno v zimskih oblekah ali oblekah, ki ste jih imeli oblečene med potovanjem z letalom.

Bi februarja odpotovali nekam na toplo? Južna Amerika je izjemno priljubljena destinacija, ki vas bo popeljala v povsem drug svet polno kulturnih znamenitosti, naravnih lepot, živahnih ljudi ter strastnega plesa in glasbe.

V prtljagi naj ne manjka niti sončna krema, saj bo na vaši destinaciji najbrž pripekalo sonce. Vsi pa vemo, da ob prijetnem vetru na ladji kaj kmalu pozabimo na zaščito proti soncu in nas hitro opečejo sončni žarki. Ne pozabite na primeren manjši nahrbtnik, kjer boste lahko pospravili najnujnejše, ko se boste odpravili na celodnevne izlete na kopno. In seveda kamere, da boste lahko ovekovečili vsak trenutek vašega potovanja.

Svet križarjenj | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

Ilha Grande PROMO Zanimivo Ob ogledu teh fotografij, jo boste želeli obsikati!

Bodite prijazni do osebja in ne pozabite na napitnino

Zlato pravilo, ki velja vedno in povsod, a ga mnogi hitro pozabijo – bodite spoštljivi in prijazni do osebja. Osebje na križarkah vam bo lahko marsikaj povedalo o križarki in destinacijah. Mnogi so že potovali v kraje, ki jih boste obiskali, in bodo z vami z veseljem delili "insajderske" informacije.

Na križarkah dela osebje s celega sveta, zato je v večini primerov pogovorni jezik angleščina. Z osebjem boste potovali celotno potovanje, ki lahko traja tudi več tednov, zato se spoznajte z njim in navežite prijazen odnos. Osebje dela izredno trdo, da vam omogoči najlepše možno potovanje. S prijazno besedo ali nasmehom jim pokažite, da njihovo delo spoštujete.

Pred odhodom se pri organizatorju križarjenja ali potovalni agenciji tudi pozanimajte o napitninah. Napitnine so del tradicije križarskih potovanj, s katero se potniki zahvalijo ladijskemu osebju za ves trud. Nekatere agencije ponujajo vnaprejšnje plačilo napitnine, tako se na primer za križarjenje po Južni Ameriki in Sredozemlju zaračuna okoli deset evrov na osebo na noč. Seveda pa lahko osebju napitnino date tudi individualno.