Zanimivo
2756 ogledov

Ob ogledu teh fotografij, jo boste želeli obsikati!

Rio
1/2
Svet križarjenj
Le kaj je lahko lepšega, kot sredi februarja pobegniti v toplo Južno Ameriko in ob luksuznem križarjenju spoznati bisere Argentine, Urugvaja in Brazilije ...

Skupinski odhod na nepozabno avanturo iz Slovenije je 16. februarja 2020, ko bo poskrbljeno za avtobusni prevoz iz Zagreba, Maribora, Celja in Ljubljane do Benetk, kjer boste že zjutraj odrinili proti Buenos Airesu.

Svet Križarjenj zagotavlja neprekosljivo doživetje Južne Amerike, saj poleg desetdnevnega križarjenja z obiskom Argentine, Urugvaja in Brazilije zagotavljajo brezplačno še veliko bogatih izletov v Buenos Airesu, Rio de Janeiru in Urugvaju, vse prevoze in ogled RIO KARNEVALA! Vključeni so izleti v vrednosti 490 evrov za prvo osebo, za drugo osebo pa kar v vrednosti 810 evrov!

Nepozabna Argentina

Argentina je ena tistih držav, ki jih morate videti vsaj enkrat v svojem življenju, saj je polna osupljivih lepot in edinstvene kulture. 

V Argentini boste lahko začutili njeno pristno življenje, dala vam bo dovolj prostora, da jo boste videli, občutili in razumeli. Obenem vas bo osupnila njena narava, saj je dežela z neverjetno biodiverziteto, čudovitimi plažami, ima celo džunglo in vulkane ter res božansko hrano.

Buenos Aires | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj
V glavnem mestu Buenos Airesu, kjer se je rodil ritem tanga, se boste podali na spoznavanje tamkajšnjih lepot in kulture že prve tri dni nepozabnega potovanja. Udeležili se boste lahko šesturnega ogleda Buenos Airesa z vsemi najpomembnejšimi znamenitostmi mesta in vključenim tradicionalnim kosilom.

Tako boste spoznali tudi znameniti El Obelisco, ki se nahaja v središču trga Plaza de la Republica. Gre za eno izmed ikoničnih znamenitosti mesta, kjer se zbirajo tudi navijači ob uspehih njihovih športnih reprezentanc.

Tango | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj
Spoznavanje kulture zajema tudi učno uro tanga in vrhunski Tango Show v srcu četrti San Telmo, kjer boste začutili bogato zgodovino Buenos Airesa. Ob vrnitvi v hotel vas bo čakala okusna tipična večerja z domačimi vini, sokovi in vodo.

Argentino pa boste dodobra začutili tudi na celodnevnem izletu na podeželje, kjer boste obiskali tipičen ranč z znamenitim argentinskim grill steak kosilom, narezki, sirom in pijačami. Videli boste pravo folklorno predstavo, konje bodo lahko jahali tako začetniki kot izkušeni jahači. Imeli pa boste tudi voden ogled ranča, kjer si boste od blizu ogledali živino, kmečka opravila in naravo.

Urugvaj in Punta del Este

Punta del Este je svetovno znana popotniška destinacija, saj je polna čudovitih plaž, velja pa tudi za luksuzno turistično letovišče z razburljivim nočnim življenjem in višjimi cenami, kot smo jih vajeni v okolici. Dodatno zabavo omogoča tudi Conrad Casino, ki spominja lasvegaške igralnice, številni pa se tja podajo tudi na surfanje in ostale vodne avanture.

V Urugvaju bo omogočen sprehod po tem čudovitem kraju, kjer vam bo družbo delal slovenski vodič in vam pobliže predstavil tamkajšnjo kulturo in okolico.

Punta del Este | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

Brazilija in njen edinstven karneval

Eden od razlogov, zakaj se podati v Brazilijo prav v tem času, je zagotovo svetovno znan in razvpit karneval, ki ga boste lahko začutili v samem srcu dogajanja.

Še pred obiskom karnevala se boste s križarko ustavili v Ilha Beli, kjer že samo ime v portugalščini napeljuje na "lep otok". Gre za arhipelag, katerega največji je istoimenski otok in se nahaja v Atlantskem oceanu le štiri milje od obale zvezne države São Paulo. Tamkajšnji tropski otoki so znani po osamljenih plažah, slapovih in mirnem načinu življenja. Otoki so pokriti z lepimi gozdovi in zelenimi hribi.

Ilha Grande | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj

S križarko se boste ustavili tudi na Buziosu, na velikem polotoku polnem osupljivih plaž in tropske botanike. Gre za del Brazilije, ki je znan po velikem številu sončnih ur, svoj razcvet pa je doživel v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je tam počitnikovala Brigitte Bardot. Tedaj je polotok doživel svetovno slavo, obiskali so ga tudi številni drugi zvedniki, na primer Mick Jagger in Madonna, a je Brigitte ostala najboj cenjena zvezdnica s strani lokalnih prebivalcev. Postavili so ji celo spomenik in po njej poimenovali kar nekaj turističnih točk.

Vrh križarjenja bo postanek v Rio de Janeiru, kjer boste lahko obisakli svetovno znane znamenitosti, kot je kip Jezusa na vzpetini Corcovado nad Riom. Očarale vas bodo tudi stopnice Escadaria Selaron, ki imajo zanimivo zgodbo zaradi številnih ploščic, ki so priromale iz celega sveta.

Rio je poln znamenitosti, vi pa se boste lahko podali v samo srce dogajanja razvpitega Rio Karnevala. V tem času so povsod zabave, povsod so maske, veliko je pitja, petja, plesa in veselja. Nepozabno doživetje, od katerega pa si boste lahko v miru odpočili v "domači luksuzni kabini" na "svoji križarki".

Križarka | Avtor: Svet križarjenj Svet križarjenj