Vizita za živali > Festival
53 ogledov

Bliža se Sejem za ljubitelje živali

Pes skače čez oviro Profimedias
Žurnal24.si v organizaciji s Kinološko zvezo Slovenije pripravlja velik Sejem za ljubitelje živali, ki bo v nedeljo 13. septembra v Češminovem parku v Domžalah.

Le še deset tednov nas loči od prvega Sejma za ljubitelje živali, kjer boste prišli na svoj račun vsi odgovorni skrbniki, vsi bodoči skrbniki živali, predvsem pa naši najmlajši.

Na sejmu se bo odvijal tudi prvi Kinološki dan, kjer se bodo čez cel dan predstavljale zanimive kinološke discipline, delo s svojimi kužki pa nam bosta predstavili tudi Slovenska vojska in Policija. Med drugim boste spoznali terapevtske pse, pse reševalce, razigrani kužki bodo predstavili agility, flyball, rally obedience … Prišli bodo vodniki in psi iz šole za azliaše, videli bomo, kako poteka osnovno šolanje psov in nekatere pasme, med njimi slovensko avtohtono pasmo – kraškega ovčarja.

Prišle bodo tudi živali s kmetije 

Velik poudarek bo na pticah, obiskali nas bodo iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS), ki deluje v javnem interesu ohranjanja narave, varstva okolja in na področju raziskovalne dejavnosti, združujejo pa več kot tisoč članov, prostovoljcev in ljubiteljev narave. S svojimi pticami nas bodo obiskali tudi vestni gojitelji ptic, ki vam bodo iz prve roke svetovali pri negi in skrbi za ptico ter opozarjali pred številnimi napakami, ki jih počnejo skrbniki. V živo boste videli in izvedeli, katere ptice so najprimernejše za otroke, katere govorijo, pojejo, katere se najraje crkljajo in kakšen bivalni prostor potrebujejo.  

Punčka s kuncem | Avtor: Profimedias Profimedias

Obiskale nas bodo tudi živali s kmetije, videli boste ljubko domovanje za kokoši, domače kunce, ovce in konje. Konje Konjeniškega kluba Gibanje boste lahko tudi jahali, božali in česali. Seveda ne bo manjkalo številnih stojnic, kjer boste imeli pestro izbiro ponudbe za živali, pa tudi za nas in naše otroke. Svoj prostor bodo imele tudi eksotične živali, celoten dogodek pa bo imel dobrodelno noto. V sklopu projekta že zbiramo denar za prvega psa pomočnika za avtista v Sloveniji, v sklopu projekta bomo pomagali tudi dobrodelnim društvom, posebeno pozornost bomo namenili zavetiščnim živalicam. Na portalu Vrt & Živali bomo v naslednjih tednih podrobno predstavili vsebino Sejma za ljubitelje živali in vse, ki bodo soustvarjali naš projekt. Če bi želeli sodelovati pri sejmu nam lahko pišete na anja.scuka@zurnal24.si .

Preberite še:

Sanja o glasu svojih avtističnih dvojčkov

Obiskal nas bo na sejmu

Sejem za ljubitelje živali | Avtor: zurnal24.si zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.