Vizita za živali > Festival
2593 ogledov

"Postajajo vedno bolj prijubljeni hišni ljubljenčki"

21. Bioexo Bioexo
Spoznali jih boste čisto od blizu ...

"Eksotične živali postajajo vedno bolj priljubljeni hišni ljubljenčki, zato jih boste lahko spoznali čisto od blizu," je pojasnila predsednica Društva ljubiteljev eksotičnih živali Nika Leben.

"Da pa to niso samo kače, ampak tudi kuščarji, ptičji pajki, tropske žabe, žuželke in druge živali, boste spoznali na Festivalu za ljubitelje živali v Bioexo kotičku, kjer vam bodo člani Društva ljubiteljev eksotičnih živali z veseljem kaj več povedali o njih," dodaja.

Bioexo | Avtor: Bioexo Bioexo

Videli jih boste na Festivalu za ljubitelje živali v Novi Gorici, ki bo 2. junija (v primeru slabega vremena bo 9. junija).

Letos pa se obeta velika novost. Festival za ljubitelje živali bo postal del večjega brezplačnega dogodka za družine - DEŽELA PRIJATELJEV. Dogodek organiziramo portal Žurnal24.si, Radio Robin in Mestna občina Nova Gorica, v okviru dogodka bo tudi Robin Hood festival s številnimi pravljičnimi deželami. 

Strah ni prirojen

Društvo za ljubitelje eksotičnih živali Bioexo deluje že več kot 12 let. “V tem času smo naredili opazno razliko pri ljudeh, ki so se bali naših živali ter večkrat letno omogočili vsem, da jih pridejo pogledat na katero od naših večjih ali manjših razstav,” pojasnjujejo. Njihova velika želja je, da bi to delali tudi v prihodnje in “da bi ljudem še bolj približali te posebne in čudovite živali, ter da bi pri ljudeh, ki imajo predsodke, te tudi odpravili.”

Bioexo | Avtor: Bioexo Bioexo

Od vsega začetka delovanja društva so se pretežno posvečali otrokom in pri njih naredili veliko delavnic eksotičnih živali. Tako so po njihovih besedah številnim otrokom pomagali spoznati, da na primer kače res ni treba ubiti, če jo vidimo v naravi, ker je tam z razlogom in jo narava potrebuje. 

Bioexo | Avtor: Bioexo Bioexo
“Poudarjamo, da je strah pred temi živalmi privzgojen in ni prirojen, zato smo veseli tudi, ko lahko pomagamo odrasli osebi pri odpravi fobije. Vsekakor pa je to naše poslanstvo ki ga bomo z največjim veseljem opravljali tudi v prihodnje,” zaključujejo.

Sorodne novice