Vizita za živali > Festival
1186 ogledov

Festival za živali letos na dveh lokacijah

Konj
1/2
Profimedias
Ideja za odličen družinski izlet! Največji dogodek za ljubitelje živali pri nas boste lahko obiskali na dveh različnih lokacijah ...

Zaradi velikega povpraševanja in ogromnega obiska, bomo s podporo Mestne občine Nova Gorica Festival za ljubitelje živali organizirali še na Trgu Evrope v Novi Gorici.

tačke pomagačke Vizita za živali Ponujanje roke ob prvem kontaktu s psom je le mit

V Novi Gorici se vidimo v nedeljo 27. maja, v primeru slabega vremena pa 3. junija.

V Češminovem parku v Domžalah bomo 10. junija, v primeru slabega vremena 17. junija.

Poglavitni cilj Festivala za ljubitelje živali je, da bi se v Sloveniji krepila zavest o pomenu zdravega odnosa do živali, ter učiti naše najmlajše o čudovitem živalskem svetu.

Tokrat še bolj pestro

Na festivalu nas bodo obiskali številni strokovnjaki s področja zdravja živali, odgovorni vzreditelji, rejci in skrbniki, otroci bodo lahko v živo spoznali številne ptice, konje, pse, mačke, kunce, piščančke, kače, ovce, insekte, kuščarje, dihurčke, ježke in še in še ...

1/20

Pričakujemo več kot 150 različnih stojnic in vsebinskih kotičkov. Veselimo se lahko tudi veganskih kulinaričnih dobrot in predstavitve različnih dobrodelnih društev ter službenih in terapevtskih živali. Kot vsako leto pripravljamo tudi dobrodelno akcijo, ki zaenkrat ostaja skrivnost.

Ena od letošnjih novosti bo tudi igralnica za pse, kjer bomo v ograjen prostor spustili posamezne pasme psov in jih občudovali v teku ter igri. Idejo so nam dali v Društvu Hrtji svet, ki so nam obljubili tudi nepozabno predstavo posvojenih hrtov. Pripravljamo pa tudi pasja tekmovanja.

Festival za ljubitelje živali Festival za ljubitelje živali Vizita za živali Ko psi hrustajo pasjo uto

Imeli bomo posebno degustacijo za pse, fotografiranje s kužki, striženje krempljev, masažo ter nego psov, zato so tudi kosmatinci več kot dobrodošli.

Vstop na dogodek bo prost. Z njim želimo ozaveščati o dobrobiti živali in širiti dobro voljo.

Vsi, ki bi na festivalu želeli sodelovati, pišite na anja.scuka@zurnal24.si

Festival za ljubitelje živali | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek