Vizita za živali > Festival
5062 ogledov

Uau: Toliko meri njihov najvišji konj

Konjeniški klub Gibanje
1/2
Konjeniški klub Gibanje
Na Festivalu za ljubitelje živali boste lahko tudi brezplačno jahali konje športnih linij ... Preizkusili boste lahko še terapevtsko jahanje brez sedla.

"V našem konjenjškem klubu imamo veliko različnih pasem konj, v večini pa so konji športnih linij, namenjeni preskakovanju ovir in dresurnemu jahanju. Pri skakalnih konjih je zelo pomembna moč skoka in tehnika, pri dresurnem konju pa gibanje in eleganca," so nam pojasnili v Konjeniškem klubu Gibanje, ki nas bo razveselil na Festivalu za ljubitelje živali v Domžalah 10. junija. Več o brezplačnem dogodku v spodnjem članku.

Festival za ljubitelje živali Dogodek za otroke Vizita za živali Festival za živali letos na dveh lokacijah

Njihov najvišji konj je 9-letni kastrat Donaveraagh dot ie, po domače ga kličejo Doč ali pa kar Slon. Slon je v vihru visok kar 184 centimetrov, zato je njegov vzdevek več kot upravičen.

Konjeniški klub Gibanje | Avtor: Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje

Slon je namenjen preskakovanju ovir in s svojo lastnico, zelo uspešno tekmovalko, Živo Šefman, premaguje zelo visoke parkurje. Čeprav je zelo visok, pa je Slonko zelo prestrašen konj, kot kakšna miška, saj se prestraši najmanjšega premika.

Kdo nas bo obiskal na Festivalu za ljubitelje živali

Na Festivalu za ljubitelje živali bodo obiskovalcem predstavili nekaj prijaznih konj, na katerih v Konjeniškem klubu Gibanje učijo svoje učence.

S steboj bodo pripeljali Stello: "Naša Zverinica, je ena izmed najmanjših konj v klubu, je popolnoma črne barve, čeprav ima kar nekaj lipicanske krvi. Je prava brihta, saj naštudira tisoč in eno lumparijo, saj nam zelo rada pobegne izza električnega patirja, primerna pa je za začetnike in zelo odločne jahače, sicer postane prava šefica."

Kljub lumparijam, pa je po njihovem opisu zelo nežna kobilica, ki zelo rada brska po žepih in prosjači za posladke. 

Konjeniški klub Gibanje | Avtor: Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje

Naxus oziroma Naxa je kobila malo močnejše postave. Uporabljajo jo za vse stopnje jahačev, zelo radi jo imajo začetniki, predvsem pa se je izkazala kot terapevtski konj. "Čeprav ni ravno suhica, je Naxa postala že pravi skakalni konj in je prvič eno izmed naših učenk prenesla do tekmovalne licnece v preskakovanju ovir. Njena posebnost je škrtanje z zobmi, ko čaka hrano ali prosi za posladek," jo opisujejo.

Konjeniški klub Gibanje | Avtor: Konjeniški klub Gibanje Konjeniški klub Gibanje
Willy, njegovo pravo ime je Willy oil team in je pravi srček: "Včasih zelo uspešen skakalni konj, je primeren tako za popolne začetnike, kot tudi izkušene jahače. Še vedno se udeleži kakšne tekme nižjih kategorij, saj je res odličen učitelj."

Seveda pa bodo na sejmu pripravili tudi predstavitev jahanja, saj bodo njihove tekmovalke predstavile le en delček njihovega športa: "Jahanje pa bo brezplačno omogočeno obiskovalcem sejma, našo Naxus pa bo mogoče preizkusiti celo brez sedla, da obiskovalci občutijo tudi terapevtsko jahanje."

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.