Vizita za živali
2006 ogledov

Kako umiriti psa, ko zunaj grmi od ognjemetov

Zvečer bo grmelo in pokalo ...

Danes bo pokalo in grmelo, veliko bolj kot kateri koli dan v letu. Še posebej hudo bo ob polnoči, kar bo pri večini psov sprožilo hud strah in tesnobo. Strokovnjaki zato svetujejo, da svojega štirinožca takrat pospremite v klet ali kopalnico oziroma katerikoli drug zaprt in varen prostor, ki je dobro izoliran.

Raziskave so pokazale, da se nekateri psi pomirijo, če jih, podobno kot dojenčka, zavijete v blago. Lahko poskusite z oblačili za pse ali pa s ponošenimi majicami s kratkimi rokavi.
 

Psom lahko predvajate tudi glasbo ali druge zvoke, ki preglasijo grozeče zvoke od zunaj. Psov nikar ne silite v ‘varen prostor,’ če tega ne želijo, ker ga tako ne bodo dojeli kot takega. Nekatere živali lahko postanejo še bolj prestrašene, če so zaprte, zato je pomembno, da kuža sam izbere, ali želi v prostoru ostati ali ne.

Perla Vizita za živali Lahko jih privede do grozovitih posledic

Zamotite ga

Psu lahko pomagate tudi tako, da ga poskusite zamotiti. Prosite ga, naj sede ali naredi druge trike, ki jih pozna. Za vsako dobro opravljeno nalogo ga ustrezno in bogato nagradite. Če ga je po vsem tem še vedno strah, njegovo poslušnost nagradite še z dodatnim priboljškom. Ob tem pa je zelo pomembno, da ves čas ostanete mirni in psa ne tolažite, saj bi lahko takšno reakcijo razumel kot znak, da je strah tudi vas.

Komentarjev 3
  • ode 18:23 03.januar 2019.

    Tako, da tistemu, ki meče petarde in ognjemete, vse skupaj zabiješ v goltanec in prižgeš...In potem vse tiho je bilo.

  • vladek 06:43 01.januar 2019.

    a so psi pomembnejši od otrok SRAMOTA