Vizita za živali
443 ogledov

"Ni čisto vsaka tačka igračka"

Pasje zavetišče Profimedias
Z akcijo TačkaIgračka zavetišče Horjul do konca decembra opozarja na odgovorno ravnanje z živalmi.

Zavetišče Horjul v okviru akcije TačkaIgračka do konca decembra prodaja plišaste dvojnike pravih živali iz zavetišča, ki bodo januarja po preizkusni dobi na voljo za posvojitev. Do novega leta posvojitev štirinožcev tam ne bo mogoča. Z akcijo spodbujajo odgovorno in preudarno ravnanje z domačimi živalmi, "ker ni čisto vsaka tačka igračka," so sporočili.

Zavetišče Horjul Intervju Vizita za živali V tem času veliko živali povozi avto

V predbožičnem času se število posvojitev malih živali bistveno poveča, a se lahko te živali kmalu ponovno znajdejo na ulici. Ravno v primerih, ko so živali namenjene za darila, se namreč najpogosteje zgodi, da živali znova končajo na cesti ali v zavetišču. "Mačke in psi pa se ob pogostih spremembah okolja in lastnikov vedno težje privajajo na spremembe, s čimer se niža zaupanje in kakovost življenja malih živali," so poudarili v zavetišču.

Ljudi pozivajo, naj se kampanji pridružijo s sledenjem #TackaIgracka na družbenih omrežjih, naj na spletni strani izberejo svojega štirinožca in naj bodo pripravljeni na posvojitev male živali. Ponujajo 22 plišastih psov in mačk. Pomagajo pa lahko tudi z donacijo ali posvojitvijo na daljavo.

"Decembrska zaustavitev oddaje malih živali bo zagotovo okrepila razmislek pred posvojitvijo, s tem pa se bo tudi dvignila kakovost skrbništva novih lastnikov," je prepričan oskrbnik živali v zavetišču Jurij Juhant.

Sodelujte pri akciji TačkaIgračka

Zavržen pes Božič Vizita za živali Psa zavrgli le nekaj dni pred božičem
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.