Vizita za živali > Novice
2952 ogledov

Ahil že napovedal prvi rezultat

ahil maček Twitter
Po poti slavne hobotnice...

Mačji jasnovidec iz Sankt Peterburga po imenu Ahil je napovedal, da bo ruska nogometna reprezentanca dobila današnjo uvodno tekmo (17.00) mundiala na stadionu Lužniki proti Savdski Arabiji. Pred mačka so postavili dve skledi z zastavama omenjenih držav, Ahil pa je izbral posodo z rusko trobojnico.

Ahil je do svetovne slave prišel na generalki za svetovno prvenstvo, pokalu konfederacij, ko je pravilno napovedal tri od štirih tekem, ki so bile na sporedu v St. Peterburgu.

Ruski Sputnik še piše, da je letos veliko treniral, sodeloval pri javnih dogodkih in je zdaj končno pripravljen, da lahko napoveduje rezultate vseh tekem mundiala.

Ahil bo tako kot leta 2010 v Južni Afriki hobotnica Paul skušala napovedati zmagovalca mundiala oziroma posamičnih dvobojev, ki se začnejo 14. junija in končajo s finalom 15. julija. Zvezda prvenstva bo gluhi beli maček, ki sliši na ime Ahil.

Paul je postal atrakcija med svetovnim prvenstvom v Južni Afriki, ko je najprej pravilno napovedal vseh sedem izidov tekem nemške reprezentance, nato pa še zmagovalce svetovnega prvenstva Špance. Njegova naloga je bila med dvema škatlicama z zastavama držav izbrati tisto, v katero so mu oskrbovalci nastavili školjko.

hobitnica, Paul, spomenik Spomenik Magazin Hobotnica Paul dobila spomenik

Rusi zdaj stavijo na Ahila, ki bo dobil posode s hrano, na katerih bodo zastave držav, sam pa bo skušal izbrati zmagovalca. "Ahila smo izbrali, ker je lep, pa tudi, ker je gluh - tako kot vsi beli mački z modrimi očmi - zato ima bolj izostreno intuicijo. Vidi s srcem," je povedala veterinarka Ana Kasatkina, ki skrbi za mačke v umetnostnem muzeju Ermitaž v Sankt Peterburgu.

Ahil bo za čas svetovnega prvenstva zapustil svoje bivališče v kleti muzeja, kjer skupaj z drugimi mački skrbi, da se v svetovno znanem muzeju ne zaredijo glodalci. Med prvenstvom bo bival v bližnji kavarni Cat Republic. "Tam bo bival med prvenstvom, da bo v pravi formi, saj se bo lahko prosto gibal in se družil z gosti," je za francosko tiskovno agencijo AFP dodala Kasatkina.

Maček Ahil pa ne bo prva žival, ki bo skušala stopiti v jasnovidne čevlje hobotnice Paula. Na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Braziliji sta svojo srečo poskusila švicarski morski prašiček Madame Shiva in britanska piranja Pele, a nobeni živali ni uspelo uganiti zmagovalca.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice