Vizita za živali > Novice
481 ogledov

Bankirji zavohali priložnost

Moški in pes
Pri odprtju bančnega računa se lahko vpiše tudi ime štirinožca.

V vse večji ljubezni Italijanov do živali so našli svojo priložnost tudi bankirji. Neka banka v mestu Piacenza na severu Italije se je odločila strankam ponuditi možnost odprtja bančnega računa za njihove štirinožce. Lastniki s tem pridobijo ugodnosti pri veterinarjih, trgovinah z živalmi in zavarovanju svojih hišnih ljubljenčkov.

mačka maček Vizita za živali Tako je maček čez noč postal bogataš

Pri odprtju bančnega računa se vpiše tudi ime štirinožca, je poročal italijanski časnik La Stampa. Za vodenje računa banka lastniku živali zaračuna šest evrov na mesec. Predsednik banke Banca di Piacenza Corrado Sforza Fogliani je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA zagotovil, da psom vstop v njihovo banko nikakor ni prepovedan, povzema STA.

Za ljubljenčka ogromne vsote

Moški in pes | Avtor: Profimedia Profimedia
"Ugotovili smo, da številne naše stranke potrošijo za svoje živali znatne vsote, nekateri pa želijo te izdatke ločiti od svojih lastnih izdatkov. Zato smo prišli na idejo, da ponudimo bančni račun za živali," je pojasnil bankir. Predsednik panožnega združenja Sforza Fogliani pričakuje, da bodo temu zgledu sledile tudi druge banke.

Stranka za zaščito pravic živali

V Italiji je približno sedem milijonov psov in osem milijonov mačk. Nekdanji predsednik vlade Silvio Berlusconi je maja lani sodeloval pri ustanovitvi prve stranke za zaščito pravic živali. Stranko z imenom Movimento animalista vodi nekdanja ministrica za turizem Michela Brambilla.

Pes in mačka Izbira Vizita za živali Pes ali mačka: Katerega imajo raje bogatejši? Šape Ganljivo Vizita za živali S tako ljubeznivo gesto pes skrbi za svojo lastnico

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.