Vizita za živali > Novice
3565 ogledov

Galgica Skara išče nov dom

Skara
1/2
Hrtji svet
V Društvu HRTJI SVET Slovenije ob omembi Španije najprej pomislijo na španske hrte, galge, ki ravno zdaj, na vrhuncu lovske sezone spregledani životarijo v obupnih razmerah.

"Tradicionalno jih uporabljajo za lov na zajce, v zadnjih letih pa se organizirajo tudi dirke s psi. Ko njihovim lastnikom psi ne koristijo več, se jih znebijo na različne načine, če imajo res srečo, pristanejo v zavetišču," pojasnjujejo člani društva.

Dodajajo, da se je med galgi, ki so imeli res srečo, znašla tudi psička Skara.

Skara je v Slovenijo iz španskega zavetišča Scooby prišla februarja 2013, precej plašna in zadržana, s kar nekaj brazgotinami po telesu, ki so pričale, da življenje do takrat z njo ni najlepše ravnalo. "Strahove je počasi premagovala ter pridobila na samozavesti, tako da je zdaj v domačem okolju in z znanimi ljudmi že čisto sproščena in igriva psička, do neznancev pa bo verjetno na začetku vedno malce zadržana," jo opisujejo v društvu Hrtji svet.

Skara zna tudi nekaj trikcev, navajena je počakati sama doma, rada ima družbo umirjenih in nekonfliktnih psov, z njimi bi se igrala in se stiskala v postelji. Pojasnjujejo, da ima precej izražen lovski nagon, tako da sobivanje z mačkami in drugimi malimi živalmi žal ni mogoče.

Nič ne vleče, obožuje naravo

"Na sprehodih lepo hodi ob človeku, malce raziskuje in vohlja naokrog, nič ne vleče, najraje se sprehaja po naravi. Je zelo dojemljiva in ubogljiva psička. Zanjo iščemo posvojitelja, ki ji bo dal čas, da se navadi na novo okolje in nove ljudi, ki bo razumel občasno zadržanost do neznanega, nekoga, ki se bo z njo odpravljal na dolge sprehode, se igral ter veliiiiko stiskal na kavču," pravijo in dodajajo, da Skara obozuje crtanje in božanje.

Skaro so lastniki po petih letih vrnili v oskrbo društva, tako da zanjo iščejo nov dom. Če kdo razmišlja o posvojitvi in bi Skaro rad spoznal, naj jim piše na info@hrtjisvet.org.

Več o problematiki izkoriščanja hrtov pa si lahko preberete na www.hrtjisvet.org.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice