Vizita za živali > Novice
15556 ogledov

Kako ukrepati: morda jo najdete na vrtu ali dvorišču

gibanje, otroci Profimedias
Nad Slovenijo bodo letela posebej prirejena letala ...

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR)  pričenja s spomladansko akcijo cepljenja lisic proti steklini. Akcija bo trajala predvidoma do konca junija 2018.

Festival za ljubitelje živali Dogodek za otroke Vizita za živali Festival za živali letos na dveh lokacijah

Polaganje vab se bo izvajalo v 50-kilometrskem pasu ob meji s Hrvaško, z višine 300 mmetrov, s pomočjo posebej prirejenih letal.

Polaganje vab za cepljenje lisic proti steklini se bo izvajalo iz Letališča Jožeta Pučnika - Ljubljana, Portoroža, Murske Sobote in Novega mesta, po potrebi bodo vključena tudi letališča v Slovenj Gradcu, Celju in Divači.

Primite jo z vrečko

Prebivalce prosijo, da se nastavljenih vab za lisice ne dotikate, o tem pa poučite tudi otroke.

"Če najdete vabo na svojem dvorišču ali vrtu, jo primite z vrečko in odvrzite v najbližji grm ali odnesite na najbližjo veterinarsko postajo," velevajo.

Če je prišla vsebina vabe v stik s sluznico ali svežo rano, to mesto po njihovem nasvetu dobro sperite in umijte z milom ter obiščite zdravnika oziroma najbližjo antirabično ambulanto: "Po priporočilih WHO se vsak stik z vsebino vabe obravnava kot ugriz stekle živali."

Vaba | Avtor: Osebni arhiv UVHVVR Osebni arhiv UVHVVR

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.