Vizita za živali > Novice
16236 ogledov

Lev napadel moškega, ki je zanj skrbel od rojstva

Lev Profimedias
Britanski lastnik parka divjih živali Marakele v Južni Afriki je, potem ko ga je napadel lev, utrpel hude poškodbe vratu in čeljusti, zaradi česar se zdravi v bolnišnici.

67-letni Mike Hodge je začel teči proti vratom ograjenega dela rezervata, ko je videl, da se mu približuje velika mačka. Medtem ko je želel priti na drugo stran pregrade, ga je lev pograbil in kot lutko odvlekel proti grmičevju.  

Hodge naj bi po poročanju Independenta v zaprt prostor, kjer so bili tudi levi, vstopil zaradi vonja, ki ga je vznemirjal. Tiskovna predstavnica družine Hodge Bernadette Maguire je dejala, da je do napada prišlo med razkazovanjem rezervata turistom.   

Festival za ljubitelje živali Dogodek za otroke Vizita za živali Festival za živali letos na dveh lokacijah

Kot je za južnoafriške medije povedal tiskovni predstavnik tamkajšnje policije, incident že preiskujejo. "Lastnik je bil takoj odpeljan v bolnišnico s hudimi poškodbami. Zdaj okreva," je še dejal. 

Leva z imenom Shambo, ki ga je Hodge vzgajal od njegovega rojstva, so med napadom usmrtili. Po besedah tiskovne predstavnic je družina zaradi smrti leva "pretresena", divje mačke pa bodo kljub napadu še naprej ostale Hodgova velika ljubezen.

Komentarjev 4
  • Nerv 08:03 06.maj 2018.

    Kaj pa rine tja, še premal! Boga žival.

  • miha12 12:15 05.maj 2018.

    Se strinjam popolnoma

  • Lovebites 12:00 05.maj 2018.

    Zblojen folk.In uboga zival je morala umreti zaradi cloveskega idiotizma in egoizma.