Vizita za živali > Novice
1195 ogledov

Mu lahko ponudimo sir?

Sir kot nagrada. Pa je to pametno?

Sir je mlečni izdelek, zato ni najprimernejša hrana za pse. Veliko štirinožcev ima podobno kot nekateri ljudje laktozno intoleranco, zaradi česar se morajo popolnoma izogibati mleku in mlečnim izdelkom.

Psi, ki imajo laktozno intoleranco, imajo, po zaužitju mlečnih izdelkov težave z vetrovi in prebavo. Nekateri odrasli psi pa imajo lahko težave tudi s prebavljanjem mlečnih beljakovin, saj so te v prvi vrsti namenjene mladičem, navaja portal Iheartdogs.

Primerna nagrada, vendar v majhnih količinah

"Če psu že želite dati sir, se prej prepričajte, da ne vsebuje nobenih aditivov," svetuje veterinarska, ki opozarja na česen in čebulo v siru, ki lahko pri psih povzročita resne zaplete. Psom, za katere veste, da nimajo težav z laktozno intoleranco, pa sir ponudite v zelo omejenih količinah, pravi veterinarka. Majhni koščki sira so lahko primerna nagrada za dobro opravljeno nalogo med treningom.

pes, jack russell Vizita za živali Ko pes uživa iztrebke Pes Vizita za živali Kako pameten je v resnici pes?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.