Vizita za živali > Novice
1383 ogledov

Njun prihod so v živo prenašali številni mediji

facebook
Privoščili sta si svojo najljubšo hrano - bambus, korenček, jabolka in posebne tortice, narejene iz moke in mineralov.

Iz Kitajske sta danes na Finsko prispeli pandi, ki ju je pričakalo obilno sneženje. To se je skladalo z njunimi imeni, saj je samici ime Lumi (Sneg), samcu pa Pyry (Snežni prš).

Kitajska je pandi podarila v znak dobrih odnosov med državama, ki sta se dogovorili za sodelovanje na področju ohranjanja gozdov, kjer živijo pande.

Dvojico je na letališču v Helsinkih pregledal veterinar, njun prihod pa so v živo prenašali številni mediji. Pandi bodo prepeljali v živalski vrt Ahtiari v osrednji Finski. Obiskovalci si ju bodo lahko ogledali od sredine februarja.

Anna Palmroth , ki ju je spremljala na letu iz Kitajske, je povedala, da sta dobro jedli. Privoščili sta si svojo najljubšo hrano - bambus, korenček, jabolka in posebne tortice, narejene iz moke in mineralov.

Finska je ena izmed nekaj več kot desetih držav, ki so od Pekinga prejele pande. Dogovor o tem sta dosegli lani, na stoletnico finske neodvisnosti.

Kot je povedal vodja živalskega vrta, kjer bosta nastanjeni, je finsko podnebje naklonjeno pandam, poleg tega bosta bivali v posebej zanju pripravljenem domovanju.

Rojstvo panda Panda skotila dvojčka Vizita za živali Rojstvo pand: Posnetek, ki je navdušil ves svet

Finska in Kitajska sta aprila lani naznanili načrt sodelovanja na področju ohranjanja gozdov, deloma v predelih Kitajske, kjer domuje preostalih 1800 pand, ki še živijo v divjini, še piše AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice