Vizita za živali > Novice
1386 ogledov

Njun prihod so v živo prenašali številni mediji

facebook
Privoščili sta si svojo najljubšo hrano - bambus, korenček, jabolka in posebne tortice, narejene iz moke in mineralov.

Iz Kitajske sta danes na Finsko prispeli pandi, ki ju je pričakalo obilno sneženje. To se je skladalo z njunimi imeni, saj je samici ime Lumi (Sneg), samcu pa Pyry (Snežni prš).

Kitajska je pandi podarila v znak dobrih odnosov med državama, ki sta se dogovorili za sodelovanje na področju ohranjanja gozdov, kjer živijo pande.

Dvojico je na letališču v Helsinkih pregledal veterinar, njun prihod pa so v živo prenašali številni mediji. Pandi bodo prepeljali v živalski vrt Ahtiari v osrednji Finski. Obiskovalci si ju bodo lahko ogledali od sredine februarja.

Anna Palmroth, ki ju je spremljala na letu iz Kitajske, je povedala, da sta dobro jedli. Privoščili sta si svojo najljubšo hrano - bambus, korenček, jabolka in posebne tortice, narejene iz moke in mineralov.

Finska je ena izmed nekaj več kot desetih držav, ki so od Pekinga prejele pande. Dogovor o tem sta dosegli lani, na stoletnico finske neodvisnosti.

Kot je povedal vodja živalskega vrta, kjer bosta nastanjeni, je finsko podnebje naklonjeno pandam, poleg tega bosta bivali v posebej zanju pripravljenem domovanju.

Rojstvo panda Panda skotila dvojčka Vizita za živali Rojstvo pand: Posnetek, ki je navdušil ves svet

Finska in Kitajska sta aprila lani naznanili načrt sodelovanja na področju ohranjanja gozdov, deloma v predelih Kitajske, kjer domuje preostalih 1800 pand, ki še živijo v divjini, še piše AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice