Vizita za živali > Novice
257 ogledov

Panda komaj čaka, da prime za čopič

youtube
Spominjajo na risbe majhnega otroka.

Panda Yang Yang v dunajskem živalskem vrtu ima nov hobi, in sicer obiskovalce navdušuje s slikanjem. S čopičem iz bambusa na platnu ustvarja miniature, ki jih živalski vrt prodaja preko platforme za množično financiranje Startnext, z njimi pa bodo financirali knjigo s fotografijami pand v dunajskem živalskem vrtu.

Samica Yang Yang naj bi s črno barvo na belo platno naslikala točno sto slik, ki spominjajo na risbe majhnega otroka, povzema STA.

Živalski vrt unikatne umetnine s certifikatom o pristnosti prodaja po 490 evrov preko platforme za množično financiranje Startnext, z njimi pa bodo financirali izdelavo knjige s fotografijami pand v dunajskem živalskem vrtu.

Kot je pojasnil fotograf živalskega vrta Daniel Zupanc, bodo v knjigi, ki bo na voljo v nemškem in angleškem jeziku, zbrane najlepše fotografije vseh pand iz dunajskega živalskega vrta. Tako bo v njej mogoče videti pogajanja s Kitajci o prihodu para pand Yang Yang in Long Hui na Dunaj leta 2003, rojstvo in življenje njunih dvojčkov Fu Feng in Fu Ban.

Za izdajo knjige potrebujejo 25.000 evrov. Če jih bodo zbrali so 9. oktobra, bo knjiga izšla decembra, piše na spletni strani živalskega vrta.

"Yang Yang slikanje zelo veseli. Pogosto komaj čaka, da zgrabi čopič," je povedala zoologinja Eveline Dungl, ki nadzoruje slikanje. Dodala je, da panda, kadar je razpoložena za slikanje, naslika celo več slik zapored, vmes pa dobi priboljšek, kot je korenje ali sladki krompir.

Panda Vizita za živali Mali panda noče izpustiti žoge Panda Svet Panda pretentala uslužbence živalskega vrta

 

 

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice