Vizita za živali > Novice
5723 ogledov

Psi ne marajo, da jih božate po tem delu telesa

To ni prošnja, da jih čohamo.

Ko se pes prevali na hrbet in pokaže svoj ranljivi trebuh, je to izraz zaupanja in ne vabilo, da ga začnemo božati, saj tega ne marajo, opozarjajo strokovnjaki. Kljub temu se večina skrbnikov ne more upreti čohanju, ko postavi kuža noge v zrak in nas pogleda z ljubečim izrazom.  

Vizita za živali Spalni položaj vašega psa razkriva veliko zanimivega

"Zelo pogosto je, da se psi uležejo na hrbet in pokažejo svoj trebušček ter dajo noge v zrak, ampak to ni prošnja, da jih čohamo," je  dejala strokovnjakinja za vedenje psov Jill MacKay na mednarodnem festivalu znanosti v Edinburgu.  

Večina psov ne mara, da ga čohamo po trebuhu in ob tem ne uživajo, kot zmotno mislijo mnogi skrbniki. Večina jih, kot pravijo strokovnjaki, te instinktivne reakcije ljudi tolerira, ker se jim zdi, da skrbniki ob tem uživajo.  

Pes Velike oči Vizita za živali Tako psi manipulirajo z nami

Ko se pes prevali na hrbet in pokaže trebuh to pomeni, da nam zaupa. "Torej, ko pes to počne ljudem, ki mu zaupaj, je lahko alarmantno, če ti posežejo v njegov osebni prostor in se dotikajo njegovega mehkega in izpostavljenega trebuščka," je dejala MacKayjeva z Univerze v Edinburgu.  

 

 

Komentarjev 3
  • Snežinko 16:40 15.april 2018.

    Če bi tale "strokovnjakinja" raje kupila svojega psa ne bi kvasila neumnosti po svetu ampak na lastne oči videla, da to ni res. Vsi moji dosedanji psi so uživali, če sem jih čohal po trebuhu. Kako to vem? Ker so ...prikaži več sami prosili - pes pride do mene, se zvali na hrbet...zdaj me pa čohaj! Če neham takoj pokaže, naj nadaljujem. Samo zato, da ustrežejo lastniku? Japajade...