Vizita za živali > Novice
772 ogledov

Radi bi izboljšali dolgoživost slovenskih dihurjev

Dihurček
1/4
Prirejajo tudi prvo mednarodno razstavo in vzrejni pregled za dihurje v Sloveniji.

V slovenskem društvu ljubiteljev dihurjev - Zverinice po nekajletnem premoru znova organizirajo Dihurčkov dan. Namen prireditve je prijateljsko srečanje ljubiteljev in skrbnikov dihurjev. Tokrat pa bo v sklopu prireditve potekala tudi prva mednarodna razstava dihurjev v Sloveniji.

Dogajanje bo zanimivo tako za odrasle kot najmlajše ljubitelje teh zverinic. "Dihurji se bodo razen v lepoti lahko pomerili tudi na zabavnih tekmovanjih kot so agillity, slalom in celo zehanje," so nam pojasnili v društvu. Obenem bo na dogodku tudi mnogo prodajnih stojnic, predstavitvenih stojnic društev, predstavitev sponzorjev in ostalih izdelkov za dihurje. 

dihur Vizita za živali Obiskali smo dihurje in ugotovili, da dišijo po medu

V foto kotičku bodo lahko obiskovalci svojega dihurčka prepustili v "obdelavo" profesionalnemu fotografu, v sklopu dogodka bo organizirano tudi strokovno predavanje doc. dr. Joška Račnika, ki je vodja Klinike za ptice, male sesalce in plazilce na Veterinarski fakulteti v ljubljani. Predaval bo o koronavirusnih okužbah pri belih dihurjih. Potekal bo tudi dobrodelni srečolov. 

"Osrednje dogajanje bo povezano z mednarodno razstavo, na kateri pričakujemo obisk lastnikov in vzrediteljev iz okoliških držav," pravijo v društvu. To bo po njihovih besedah idealna prilika za navezovanje stikov za vse lastnike in bodoče lastnike dihurjev. Potekal pa bo tudi prvi vzrejni pregled za dihurje v Sloveniji. "S tem želimo dvigniti nivo vzreje v Sloveniji, predvsem pa izboljšati zdravstveno stanje in dolgoživost slovenskih dihurjev," pojasnjujejo. 

dihur Vizita za živali O dihurčkih in življenju z njimi

Ves finančni izkupiček prireditve bo namenjen za oskrbo dihurjev v oskrbi Društva Zverinice.

Slovenska spletna stran dogodka je: https://dd.zverinice.com/ 

Prireditev bo v soboto 3. februarja od 10.00 do 18.00 v konjeniškem centru v Celju, na naslovu Lopata 43.

Sorodne novice