Vizita za živali > Novice
5571 ogledov

Te pasme psov nudijo odlično čustveno podporo

Zlati prinašalec Žurnal24 main
Sodeč po številnih raziskavah lahko večina hišnih živalih pomaga človeku pri boju proti duševnim stiskam, depresiji, anksioznosti.

Živali namreč pomenijo družbo, ponujajo nam tudi naklonjenost, zanje moramo skrbeti, smo zanje pomembni.

Psi so iz tega zornega kota morda še nekoliko bolj koristni, saj so ljubeči, aktivni in odvisni od naše naklonjenosti. So pa številni živalski portal naredili  lestvice pasem psov, ki naj bi človeku nudili najboljšo čustveno podporo in mu pomagali v boju proti depresiji. Mi objavljamo pet pasem, ki se najpogosteje pojavljajo na lestvicah. Seveda pa je lahko vsak pes svojemu skrbniku najboljša opora.

pes, jack russell Vizita za živali Pasme z najdaljšo življenjsko dobo Kuvasz Lestvica Vizita za živali To so najbolj zveste pasme psov

Na številnih lestvicah se pojavljajo simpatični mopsi, ki veljajo za izjemno pozitivne pse. V prid govori tudi njihov smešen in zabaven značaj.

Na lestvicah se redno pojavljajo nemški ovčarji, ki so zelo inteligentni in se jih lahko nauči skoraj vse. Lahko so tudi mirni in skrbni, primerni tudi za osebe, ki imajo napade panike. Gre za delovnega psa, zato je pasja šola nujno potrebna.

Prijazen izraz zlatih prinašalcev že sam po sebi pomaga k boljši volji. So poslušni, igrivi in eni najboljših družinskih psov, so zvesti, prijazni in se znajo odlično povezati s skrbniki.

Yorkshire terrier je majhen kuža, primeren za naročje in crkljanje, ki že samo po sebi sprošča. Poleg tega so zelo enostavni za vzgojo in hitro razberejo naše čustveno razpoloženje. Ko se boste počutili slabo, se bodo zelo trudili, da vas razveselijo.

Na lestvicah se nahajajo tudi pudlji, ki veljajo zee no od petih najinteligentnejših pasem na svetu. Zaradi svoje prijazne in pozitivne narave res pripomorejo k boljšemu razpoloženju.

Na lestvicah se sicer pogosto nahajajo še labradorci, francoski buldogi in Cavalier King Charles španjeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.