Vizita za živali > Novice
2183 ogledov

To počne 56 odstotkov skrbnikov psov

Pes
1/3
Strokovnjaki in veterinarji opozarjajo ...

Psi so v zimskem času deležni manj sprehodov v naravi kot sicer, ker se njihovi skrbniki v hladnih dneh težje spravijo v naravo, je pokazala raziskava. 

56 odstotkov skrbnikov psov, ki je sodelovalo v raziskavi, je dejalo, da so njihovi štirinožci pozimi manj aktivni, ker skrbnike od sprehajanja psa odvrnejo nizke temperature. Vsak šesti, pa je priznal, da si želi slabega vremena, da ima izgovor, da psa ni treba peljati na sprehod, je poročal britanski portal Independent. 

Posledica tega je, da so psi pozimi v povprečju deležni uro sprehodov manj kot poleti, ko so bolj aktivni. Po mnenju veterinarja Seana McCormacka iz podjetju za pasjo prehrano Talis, ki je pripravilo raziskavo, pa si psi, ki imajo aktiven in zdrav življenjski slog, sprehodov in telesnih aktivnosti želijo ne glede na vremensko napoved. Zato strokovnjaki spodbujajo skrbnike, da naredijo vse, da se psi ne zapustijo.  

Skrbniki so preveč utrujeni

Raziskava je ugotovila tudi, da 36 odstotkov vprašanih prestavlja sprehajanje psa, ker se počutijo "preveč utrujene". Vsak peti pa ima toliko drugih obveznosti, da ne najde časa za sprehajanje svojega štirinožca. Od tistih, ki se v zimskih mesecih zapustijo, jih 58 odstotkov verjame, da bi s hojo in sprehajanjem psa lažje izgubili kilograme, ki jih dobijo v hladnejšem delu leta.  

"Skrbniki psov imajo obveznost, da svojemu štirinožnemu prijatelju omogočijo najsrečnejše možno življenje in včasih to pomeni tudi sprehode v neidealnih vremenskih razmerah," je dejal osebni trener in nutricionist Dan Osman

Komentarjev 1
  • ode 09:12 26.februar 2018.

    Kako večina vodi psa na sprehod? Do sosedovega travnika - čim se pes userje, takoj obrnejo proti domu.

Sorodne novice