Vizita za živali > Novice
268 ogledov

Zato je Stormy osvojil srca ljudi

Maraton v Avstraliji
Na začetku je vse veselo pozdravljal ...

Psa po imenu Stormy so nagradili z medaljo, potem ko je pretekel polmaraton v avstralski divjini in osvojil srca ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pasji mešanec je 21 kilometrov polmaratona Goldfields Pipeline v bližini mesta Kalgoorlie na zahodu Avstralije pretekel v dveh urah in pol, kar je bil povprečni čas tekačev.

"Ljudje so bili navdušeni. Pes je bil zelo prijazen. Pred začetkom starta je hodil okoli in pozdravljal ljudi, ko pa se je tek začel, je šel za tekači," je danes za AFP povedal organizator teka Grant Wholey.

"Na vmesnih postojankah je naredil krog ter pozdravil prostovoljce in udeležence, potem pa se je pridružil drugemu tekaču in odšel naprej."

Wholey je povedal, da črno-rjavi pes prihaja iz bližnje aboriginske skupnosti in da so tamkajšnji učitelji rekli, da je domačinom poznan kot Stormy. Pes naj bi pripadal skupnosti in ne enemu lastniku. Ker po koncu teka enoletnega psa nihče ni vzel oziroma prišel iskat, so ga odpeljali čuvaji.

Wholey je povedal, da je prejšnji teden obiskal Stormyja in mu podelil medaljo za sodelovanje, v upanju, da bo za to izvedela javnost in da se bo oglasil lastnik. Če se v enem tednu to ne bo zgodilo, bodo psa dali v posvojitev, za katero se nekaj tekačev že zanima.

Čeprav Stormy nima tradicionalnih fizičnih predpostavk za tekača maratona in ima kratke noge, se je vsem priljubil. "Videti je zelo prijazen in ljubezniv. Nekomu bo dober tovariš," je še dodal Wholey.

pes, hrana Vizita za živali 10 jedi, ki jih vaš pes ne sme jesti
Komentarjev 1
  • Jasmine_Drummond 16:00 31.julij 2018.

    V tem mesecu sem na spletu delal 32458 $ in sem študent s polnim delovnim časom. Uporabljam spletno poslovno priložnost, o kateri sem slišal, in sem naredil tako veliko denarja. Zelo je prijazen do uporabnika in tako sem srečna, da ...prikaži več sem izvedelaa 0 tem. To, kar sem počel .... ........... ❥❥❥ ❥❥❥❥ ❥❥❥ www.Earn91.Com

Sorodne novice